Τελευταία Νέα

ΓΕΛ Αλικιανού – Αφιέρωσαν το βραβείο που έλαβαν σε μαθητικό διαγωνισμό στον Κώστα Κατσουλάκη

Ο Κώστας Κατσουλάκης που δολοφονήθηκε στα Χανιά υπήρξε μαθητής του σχολείου

Μέσα σε ένα συγκινητικό κλίμα το απόγευμα της Δευτέρας ο διευθυντής του Γελ Αλικιανού Χανίων, Μαυρογένης Ιωάννης, με την υπεύθυνη καθηγήτρια/φιλόλογο της έκδοσης του μαθητικού περιοδικού Έφηβοι εν δράσει, κυρία Κοκοτσάκη Ανδρονίκη, απέδωσαν στην σύζυγο του αδικοχαμένου Κώστα Κατσουλάκη, το βραβείο που απέσπασε το περιοδικό τους στον Παγκρήτιο διαγωνισμό νεανικής/μαθητικής δημοσιογραφίας Τύπος και Ουσία.

Η κυρία Κοκοτσάκη Ανδρονίκη ανέφερε χαρακτηριστικά τα εξής:

“Αφιερώνουμε αυτό το βραβείο στην μνήμη του αδικοχαμένου Κώστα Κατσουλάκη μετά από ομόφωνη απόφαση του διευθυντή του Γελ Αλικιανού Χανίων και του συλλόγου διδασκόντων. Ο αείμνηστος Κώστας Κατσουλάκης υπήρξε μαθητής του σχολείου μας και ένας εκ των χορηγών της έκδοσης του μαθητικού περιοδικού μας,που πρώτη φορά εξέδωσε φέτος το σχολείο μας και απέσπασε το βραβείο στον Παγκρήτιο διαγωνισμό νεανικής δημοσιογραφίας Τύπος και Ουσία που διεξάγεται κάθε χρόνο.

Καταδικάζουμε την στυγερή δολοφονία του Κώστα Κατσουλάκη και ευχόμαστε στην οικογένεια του τα θερμά μας συλλυπητήρια.

Πιστεύουμε και ευχόμαστε αυτό το περιστατικό να είναι το τελευταίο.

Με αφορμή το φετινό θέμα των πανελλαδικών εξετάσεων στο μάθημα της Νεοελληνικής Γλώσσας με θέμα την δημοκρατία και πώς ο πολίτης κάνει πράξη στην καθημερινότητα του την δημοκρατία και ως βαθμολογητρια πανελλαδικών γραπτών στο συγκεκριμένο μάθημα, η πλειοψηφία των μαθητών αναφέρθηκε

Στην επίλυση των καθημερινών μας διαφορών με βάση το διάλογο και το σεβασμό στον συνάνθρωπο μας.

Αναρωτιέμαι τι παραδείγματα παίρνουν οι μαθητές μας στην καθημερινότητα τους, όπως για παράδειγμα “παίρνω ένα πιστόλι και σε σκοτώνω (;)”. Εύχομαι η δολοφονία του άτυχου Κατσουλάκη να είναι η εξαίρεση του κανόνα. Ας προσπαθήσουμε να δίνουμε στα παιδιά μας και στους μαθητές μας παραδείγματα και συμπεριφορές που προάγουν το σεβασμό στον συνάνθρωπο, την αξία του διαλόγου στην επίλυση των διαφόρων μας(εκεί άλλωστε έγκειται η ουσία της Δημοκρατίας )και το δικαίωμα στην ζωή.”

Δείτε επίσης!

Ρέθυμνο – ΥΠΕ – Βραβείο για τις πόλεις της Ελλάδας που εμπνέουν και προωθούν πρότυπα βιώσιμης κινητικότητας

Η Τελετή Βράβευσης για την Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας Στις 9 Ιουλίου η ελληνική Τελετή Βράβευσης …

13χρονος κατέκτησε το πρώτο βραβείο σε παγκόσμιο διαγωνισμό ποίησης!

Φωτογραφία ΑΠΕ-ΜΠΕ Τα βιβλία τον συντροφεύουν από πολύ μικρή ηλικία και κάθε φορά που τελειώνει …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Font Resize