Γάζα: Για 122 τραυματίες από ισραηλινά πυρά κάνουν λόγο οι Παλαιστίνιοι

Για 122 τραυματίες από πραγματικά ισραηλινά πυρά κάνουν λόγο παλαιστινιακές πηγές από τη Λωρίδα της Γάζας, όπου για τρίτη συναπτή Παρασκευή σημειώνονται συγκρούσεις κατά μήκος των συνόρων με το Ισραήλ, στο πλαίσιο της «Μεγάλης Πορείας Επιστροφής».

Περισσότεροι από 10.000 Παλαιστίνιοι βρέθηκαν σε διάφορα σημεία των συνόρων, καίγοντας ελαστικά και ισραηλινές σημαίες και επιτιθέμενοι κατά των Ισραηλινών στρατιωτών με πέτρες και βόμβες μολότοφ. Την διαμαρτυρία, διάρκειας έξι εβδομάδων, έχει κηρύξει η ισλαμιστική Χαμάς, η οποία κυβερνά τη Λωρίδα της Γάζας από το 2006.

EURONEWS
Γάζα: Δεκάδες Παλαιστίνιοι τραυματίες

Εκ των τραυματιών, ένας φέρεται να βρίσκεται σε κρίσιμη κατάσταση. Ο αριθμός των διαδηλωτών ήταν μικρότερος σε σχέση με την προηγούμενη εβδομάδα.

Πηγές των Δυνάμεων Άμυνας του Ισραήλ (IDF) έκαναν λόγο για επιθέσεις κατά των εμποδίων που έχουν σηκώσει κατά μήκος των συνόρων οι ισραηλινές αρχές, με βόμβες μολότοφ αλλά και με πυροβόλα όπλα.

Οι Παλαιστίνιοι καταγγέλλουν ότι βομβίδα καπνού των Ισραηλινών έπεσε σε ιατρικό αντίσκηνο, οδηγώντας 10 ιατρούς και νοσοκόμους σε αναπνευστικά προβλήματα λόγω εισπνοής καπνού.

Συνολικά 1.300 Παλαιστίνιοι έχουν δεχθεί σφαίρες κατά τα επεισόδια στη συνοριακή γραμμή τις τελευταίες δύο εβδομάδας, ενώ 33 έχουν χάσει τη ζωή τους.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς