Τελευταία Νέα

Fund 400 εκατ. ευρώ δημιουργούν Ελλάδα και Αμπού Ντάμπι

Συμφωνία για τη δημιουργία, από κοινού, επενδυτικού fund συνολικού ύψους 400 εκατ. Ευρώ για επενδύσεις στην Ελλάδα, υπογράφηκε σήμερα μεταξύ της κρατικής εταιρείας επενδύσεων του Αμπου Ντάμπι Mubadala Investment Company και του Ταμείου Ανάπτυξης Νέας Οικονομίας (ΤΑΝΕΟ) του Υπουργείου Οικονομίας και Ανάπτυξης.

 

Το σχετικό Μνημόνιο Συνεργασίας (MOU) υπέγραψαν ο Waleed Al Muhairi, Deputy Group CEO and Chief Executive Officer, Alternative Investments & Infrastructure και ο κ. Αντώνιος Γεωργακάκης, Πρόεδρος και Δ/νων Σύμβουλος του ΤΑΝΕΟ, παρουσία του επικεφαλής του Οικονομικού Γραφείου του Πρωθυπουργού κ. Γιώργου Τσίπρα.

 

Η Mubadala είναι κύριο όχημα επενδύσεων των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων στο εξωτερικό και, μετά τη συγχώνευσή της με το Abu Dhabi Investment Council (ADIC),  διαχειρίζεται funds συνολικού ύψους άνω των $ 200 δισ. Το MOU που υπογράφηκε προβλέπει συν-διαχείριση του fund από τη Mubadala και το ΤΑΝΕΟ, το οποίο λειτουργεί στα πλαίσια υλοποίησης του Στρατηγικού Σχεδιασμού Επενδύσεων και Ανάπτυξης του Υπουργείου Οικονομίας και Ανάπτυξης.

 

Ο Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης και Υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης κ. Γιάννης Δραγασάκης δήλωσε:

 

«Το νέο επενδυτικό Ταμείο είναι αποτέλεσμα συστηματικής προσπάθειας των δυο μερών.  Πιστοποιεί τις άριστες σχέσεις με τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και εκφράζει την εμπιστοσύνη τους προς τις προοπτικές της ελληνικής οικονομίας. Αποτελεί το πρώτο βήμα μιας ευρύτερης συνεργασίας και συμβάλλει στη  δημιουργία ενός παραλλήλου συστήματος χρηματοδοτικών εργαλείων για τη στήριξη των επενδύσεων σε παραγωγικούς τομείς της οικονομίας. Θα έχει την ολόπλευρη στήριξη μου για την επίτευξη των στόχων του».

 

Δείτε επίσης!

Με αντι-NAVTEX απαντά η Ελλάδα στην Τουρκία – Ολοκληρώθηκε το ΚΥΣΕΑ

Με την έκδοση αντι-NAVTEX, από τον σταθμό Ηρακλείου της Υδρογραφικής Υπηρεσίας του Πολεμικού Ναυτικού απαντά …

ΑΟΖ Ελλάδας-Αιγύπτου – Με γεωτρήσεις απειλεί η Άγκυρα – Πώς αντιδρά η Αθήνα

Ο Τούρκος πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, βλέποντας την επιτυχή έκβαση της συμφωνίας Ελλάδας – Αιγύπτου …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Font Resize