Τελευταία Νέα

Οι φθορές έβαλαν λουκέτο στα ρομαντικά Υακίνθεια του Ψηλορείτη στο Ρέθυμνο

Την ματαίωση του φετινού φεστιβάλ των Υακινθείων ανακοίνωσε η οργανωτική επιτροπή, λόγω των φθορών που έχει υποστεί από τον βαρύ χειμώνα το θεατράκι όπου πραγματοποιούνται, σε υψόμετρο 1260 μέτρων λίγο έξω από τα Ανώγεια. Οι διοργανωτές πάντως υπόσχονται πως οι εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν ξανά το 2018. 

Αναλυτικά στην ανακοίνωση των Φίλων των Υακινθείων αναφέρονται τα εξής:

Ο βαρύς και μακρύς φετινός χειμώνας προκάλεσε σημαντικές φθορές σε ζωτικούς χώρους των εγκαταστάσεων των Υακινθείων, καθώς αυτές βρίσκονται σε υψόμετρο 1260 μέτρων. Έτσι δεν μπορέσαμε να προχωρήσουμε έγκαιρα  στις απαραίτητες εργασίες αποκατάστασης και συντήρησης, αλλά και στις προγραμματισμένες αλλαγές,  ώστε να είμαστε έτοιμοι στο τέλος Ιουλίου. Ως εκ τούτου τα Υακίνθεια δεν θα διεξαχθούν φέτος καθώς υπάρχουν θέματα ασφάλειας στους χώρους φιλοξενίας των επισκεπτών μας. Τον Ιούλιο του 2018, τα Υακίνθεια  θα υποδεχτούν τους φίλους τους σε έναν ανανεωμένο χώρο με πολλές αλλαγές. Καλό καλοκαίρι και καλή επιτυχία σε όλα τα καλοκαιρινά φεστιβάλ.

Για φέτος πάντως παρατηρείται «επιδημία» ακυρώσεων και αναστολών διοργανώσεων του καλοκαιριού. Τα Υακίνθεια είναι η τρίτη διοργάνωση μετά το Χουδέτσι και το πολιτικό φεστιβάλ Maydays που δεν θα πραγματοποιηθεί φέτος. Για το Χουδέτσι πάντως θα συνεχιστούν οι μουσικές Παρασκευές του μουσικού εργαστηρίου Λαβύρινθος ενώ η δράση του Maydays θα απλωθεί στη λειτουργία του πολιτικού χώρου «Ξύλινη Tabya» στο κέντρο του Ηρακλείου.

Δείτε επίσης!

Ρέθυμνο – Σχεδόν 410 χιλιάδες ευρώ για την συντήρηση 17 σχολείων

Σχεδόν 410 χιλιάδες ευρώ θα διαθέσει αυτό το καλοκαίρι ο μητροπολιτικός δήμος του Ρεθύμνου για …

Ρέθυμνο – Φονικό στα Ανώγεια – Αγωνία για τα αποτελέσματα της βαλλιστικής εξέτασης

Αγωνία επικρατεί εν αναμονή των αποτελεσμάτων της βαλλιστικής εξέτασης από το εγκληματολογικό εργαστήριο της Αστυνομίας, …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Font Resize