Τελευταία Νέα

«Φωτιές» ανάβει η μετεγκατάσταση των φυλακών Κορυδαλλού στον Ασπρόπυργο

«Φωτιές» έχει ανάψει η είδηση ότι η ειδική επιτροπή του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη για την μετεγκατάσταση των φυλακών Κορυδαλλού, προκρίνει ως κατάλληλη τοποθεσία την παλιά νατοϊκή βάση στoν Ασπρόπυργο.

Την πρόταση επιβεβαίωσε και ο ίδιος ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης τονίζοντας ότι θα γίνει συζήτηση επί του θέματος με την τοπική κοινωνία ενώ μίλησε και για πρώτη φορά για αντισταθμιστικά οφέλη, αναγνωρίζοντας προφανώς ότι η παρουσία ενός σωφρονιστικού καταστήματος στα διοικητικά όρια ενός Δήμου δεν αποτελεί αναβάθμιση της περιοχής αλλά το αντίθετο.

Αυτό λέει στο CNN Greece και ο δήμαρχος του Ασπροπύργου Νίκος Μελετίου, που τονίζει πως αν η κυβέρνηση δεν είναι διατεθειμένη να προχωρήσει σε μια σειρά έργων για την αναβάθμιση της περιοχής, ο δήμος και η τοπική κοινωνία θα αντισταθούν με κάθε νόμιμο τρόπο αλλά και με δυναμικές κινητοποιήσεις.

Το CNN Greece μίλησε με τους άμεσα ενδιαφερόμενους Δήμους αλλά και με τον εκπρόσωπο των σωφρονιστικών υπαλλήλων για την προοπτική να πάνε οι φυλακές στον Ασπρόπυργο, σε ένα σημείο που βρίσκεται κυριολεκτικά στην άκρη της πόλης και η αλήθεια είναι, εκτός οικιστικού ιστού.

Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή.

Το θέμα της μετεγκατάστασης του Κορυδαλλού είναι ένα πάγιο αίτημα των κατοίκων της περιοχής και όλων των δημοτικών Αρχών τα τελευταία χρόνια -κάτι που στο παρελθόν είχε συζητηθεί και πάντα ερχόταν στην επιφάνεια μέσω εξαγγελιών.

Οι φυλακές απέχουν μόλις λίγα μέτρα από το μεγαλύτερο σχολικό συγκρότημα της πόλης, από το αθλητικό κέντρο της πόλης και από το μοναδικό θέατρο που έχει.

Δηλαδή, ελάχιστα μέτρα από μία έκταση στην οποία φιλοξενούνται καθημερινά 4.000 με 5.000 άνθρωποι.

Δείτε επίσης!

Νίκος Σειραγάκης – Την Τρίτη η απόφαση για την επιστροφή του στη φυλακή

Η εισαγγελέας Γρεβενών έχει ζητήσει την επιστροφή του καταδικασθέντος παιδεραστή στη φυλακή Την ερχόμενη Τρίτη, 26 …

Επιστροφή στη φυλακή του παιδεραστή Νίκου Σειραγάκη ζητά εισαγγελέας

Να επιστρέψει στη φυλακή ο καταδικασμένος για παιδεραστία Νίκος Σειραγάκης προτείνει στο αρμόδιο δικαστικό συμβούλιο …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Font Resize