Τελευταία Νέα

Φορτηγά με πτώματα Ρώσων στρατιωτών φτάνουν στη Λευκορωσία – Γιατροί απειλούνται με απόλυση αν αποκαλύψουν

Καθώς τα ρωσικά στρατεύματα πολεμούν από τις 24 Φεβρουαρίου τις ουκρανικές δυνάμεις, υπάρχουν αναφορές ότι εκατοντάδες πτώματα Ρώσων στρατιωτών γεμίζουν νοσοκομεία στη Λευκορωσία.

Σύμφωνα με κατοίκους της Λευκορωσίας, πτώματα Ρώσων που σκοτώθηκαν στον πόλεμο μεταφέρονται στη Λευκορωσία με φορτηγά.Στη συνέχεια στέλνονται πίσω στο σπίτι τους με τρένο ή αεροσκάφος, ανέφερε το Radio Free Europe (RFE).

Μια ξένη πηγή, επικαλούμενη τοπικές πηγές στην Λευκορωσία, ανέφερε ότι οι άνθρωποι στην χώρα αυτοί αιφνιδιάστηκαν από τον αριθμό των πτωμάτων που είχαν συσσωρευτεί μέσα στα νεκροτομεία στις πόλεις Μοζίρ και Γκόμελ της Λευκορωσίας.

“Υπήρχαν πολλά πτώματα! Οι άνθρωποι που βρίσκονταν στο σταθμό Mozyr σοκαρίστηκαν από τον αριθμό των πτωμάτων που φορτώθηκαν στο τρένο.

Πολλοί άνθρωποι άρχισαν να τραβούν βίντεο με τα κινητά τους, αλλά ο Λευκορωσικός στρατός τους πρόλαβε και διέταξε να τα διαγράψουν επιτόπου”, ανέφερε κάτοικος του Mozyr.

Ο κάτοικος, ο οποίος επέλεξε να διατηρήσει την ανωνυμία του, πρόσθεσε ότι σε ένα νεκροταφείο στο χωριό Kamenka κοντά στο Mozyr ήταν αποκλεισμένο με φρουρούς τοποθετημένους εκεί.

“Ίσως άρχισαν να θάβουν Ρώσους εκεί. Ειδικά κοντά στο Kamenka – Bokov, υπάρχει ένα αεροδρόμιο και ένα μεγάλο στρατόπεδο Ρώσων”, πρόσθεσε.

Οι κάτοικοι του Gomel είπαν ότι λεωφορεία με τραυματίες Ρώσους και φορτηγά με πτώματα είναι ένα κοινό θέαμα στο περιφερειακό κέντρο.

«Στα Ουράλια, τα πτώματα τους μεταφέρονται στο αεροδρόμιο και από εκεί στη Ρωσία», είπε ένας κάτοικος του Γκόμελ στο ειδησεογραφικό πρακτορείο.

Πολλοί γιατροί στην Λευκορωσία ασχολούνται με την θεραπεία  Ρώσων στρατιωτών. Οι ίδιοι έχουν υπογράψει χαρτί ότι δεν θα αποκαλύψουν τίποτα, ενώ φέρονται να απειλήθηκαν ακόμα  και με απώλεια θέσεων εργασίας εάν συλληφθούν να διαδίδουν πληροφορίες για τις ρωσικές απώλειες.

“Οι γιατροί δεν λένε τίποτα, αφού έκαναν συμφωνία μη αποκάλυψης, ενώ απειλούνται με μη παράταση της σύμβαση τους. Δεν υπάρχουν αρκετοί χειρουργοί. Πριν, τα πτώματα μεταφέρονταν με ασθενοφόρα και φορτώνονταν σε ρωσικά τρένα.

Μετά την δημοσιοποίηση βίντεο σχετικά με αυτό στο Διαδίκτυο, τα πτώματα φορτώνονταν την νύχτα για να μην τραβήξουν την προσοχή», ανέφερε ένας κάτοικος της περιοχής στο Radio Svaboda.

Πρόσφατα, ένα βίντεο έδειχνε την εκφόρτωση τραυματιών και νεκρών Ρώσων στρατιωτικών στο σιδηροδρομικό σταθμό Mozyr.

Πολλοί λογαριασμοί στο Instagram παροτρύνουν τους κατοίκους του Mozyr να τους φέρουν πάνες, υγρά μαντηλάκια, σαπούνι, σαμπουάν, νερό, μπισκότα, ρούχα κ.λπ., στο νοσοκομείο, πρόσθεσε η πηγή.

Ο ρωσικός στρατός φαίνεται να έχει υιοθετήσει νέα στρατηγική αφού είδε πως οι αρχικές τακτικές του δεν ήταν ιδιαίτερα αποτελεσματικές.

Τώρα, το Κρεμλίνο εκμεταλλεύεται σε μεγαλύτερο βαθμό την αεροπορική του υπεροχή εναντίων των αμυνομένων. Εναέρια μέσα όπως μαχητικά, βομβαρδιστικά και επιθετικά αεροσκάφη έχουν επιστρατευτεί για την εκτέλεση ισχυρών βομβαρδισμών ουκρανικών στόχων.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς