Τελευταία Νέα

Φώφη Γεννηματά – Συγκίνηση στον τελευταίο αποχαιρετισμό – Πλήθος κόσμου και όλος ο πολιτικός κόσμος στη Μητρόπολη

Τα λόγια των ανθρώπων που καρτερικά περιμένουν έξω από το παρεκκλήσι της Μητρόπολης για να πουν το τελευταίο αντίο στη Φώφη Γεννηματά είναι ενδεικτικά της συγκίνησης που υπάρχει από νωρίς το πρωί. Απλός κόσμος που ενδεχομένως να μην την είχαν δει ποτέ από κοντά, άνθρωποι απ’ όλες τις γωνιές της Ελλάδας, σύντροφοι από το ΠΑΣΟΚ και το ΚΙΝΑΛ, αντίπαλοι στον πολιτικό στίβο, είναι όλοι παρόντες για να αποχαιρετήσουν πρωτίστως τη γυναίκα και μαχήτρια και στη συνέχεια την πολιτικό.

Διαβάστε ακόμη: Οι άνθρωποι της Φώφης Γεννήματα: Από τον Ευαγγελισμό, στη Μητρόπολη για το τελευταίο «αντίο»

Παρούσα, σύσσωμη, η κοινοβουλευτική ομάδα του ΚΙΝΑΛ με μέλη της μάλιστα να βρίσκονται πάντα δίπλα στο φέρετρο ως παραστάτες. Άλλωστε αυτό είναι καλυμμένο πέρα από την ελληνική σημαία και με εκείνες των δύο κομμάτων που τη σημάδεψαν. Του ΠΑΣΟΚ και του ΚΙΝΑΛ που εκείνη οραματίστηκε και ηγήθηκε από τη δημιουργία του. Στον χώρο βρίσκονται και εκπρόσωποι της Κυβέρνησης όπως και πολιτικοί απ’ όλο το φάσμα.

 

Μετά το λαϊκό προσκύνημα θα ακολουθήσει η κηδεία στις 14:00. Εκεί θα εκφωνηθούν οι επικήδειοι και, όπως έγινε γνωστό από πλευράς οικογένειας, τον επικήδειο θα εκφωνήσει ο 17χρονος γιος της Φώφης Γεννηματά, Γιώργος. Παράλληλα τρεις θεσμικοί εκπρόσωποι θα εκφωνήσουν επικήδειο. Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου, ο πρόεδρος της Βουλής, Κώστας Τασούλας και ο γραμματέας του ΚΙΝΑΛ, Μανώλης Χριστοδουλάκης.

Εν συνεχεία η σορός της θα μεταφερθεί πεζή στο Α’ Νεκροταφείο Αθηνών και θα την ακολουθήσει πομπή που θα την οδηγήσει στην τελευταία της κατοικία, στον οικογενειακό τάφο δίπλα στον πατέρα της Γιώργο Γεννηματά.

Το «αντίο» του ΚΙΝΑΛ

«Για πάντα στις καρδιές μας» είναι το κεντρικό μήνυμα που στέλνουν οι σύντροφοί της στην πρόεδρου ΚΙΝΑΛ με ένα συγκινητικό βίντεο με αποσπάσματα από την πολιτική της σταδιοδρομία. Παράλληλα επικαλούνται και μια δική της φράση για το πολιτικό αποτύπωμα που άφησε όλα αυτά τα χρόνια. «Θα ήθελα να θυμούνται αυτά που έχω κάνει. Να υπάρχει ο χώρος μας πιο δυνατός απ’ ό,τι τον παρέλαβα. Να μπορώ να κοιτάζω και τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ και τους Έλληνες πολίτες στα μάτια. Να κοιτάζω κάθε Ελληνίδα και κάθε Έλληνα και να ξέρω ότι αυτούς υπηρέτησα» είχε αναφέρει η ίδια η Φώφη Γεννηματά.

Κηδεία Φώφης Γεννηματά (πηγή: eurokinissi)
Κηδεία Φώφης Γεννηματά (πηγή: eurokinissi)

 

Κηδεία Φώφης Γεννηματά (πηγή: eurokinissi)
Κηδεία Φώφης Γεννηματά (πηγή: eurokinissi)
Κηδεία Φώφης Γεννηματά (πηγή: eurokinissi)
Κηδεία Φώφης Γεννηματά (πηγή: eurokinissi)

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς