Εύκολοι τρόποι για να μεταμορφώσετε το παιδικό δωμάτιο σε εφηβικό

Μεταμορφώστε το παιδικό σε εφηβικό με εύκολους και οικονομικούς τρόπους.

Έρχεται η στιγμή που το παιδί σας μεγαλώνει, και μαζί με αυτό και οι απαιτήσεις του επίσης. Τι πιο φυσιολογικό από το να σας ζητήσει να «ενηλικιωθεί» και το παιδικό δωμάτιο; Αυτή η μετατροπή είναι αρκετά σημαντική για την ψυχολογία του παιδιού. Καθώς με αυτόν τον τρόπο θα νιώσει ότι πλέον το αντιμετωπίζεται σαν ένα μεγάλο άνθρωπο.

Πριν ξεκινήσετε την οποιαδήποτε αλλαγή, συζητήστε μαζί του τις οικονομικές σας δυνατότητες αλλά επιτρέψτε του να πάρει αυτό τις αποφάσεις για το πώς θέλει να είναι ο καθημερινός του χώρος. Ρωτήστε το παιδί σας τι το εκφράζει περισσότερο, τι χρώμα θέλει να βαφτεί και τι στυλ θέλει να έχει και δημιουργήστε μαζί το περιβάλλον που ονειρεύεται.

Ιδέες και λύσεις για το σπίτι που θα σας βοηθήσουν να κάνετε αυτή την μετατροπή, και να δημιουργήσετε ένα όμορφο εφηβικό δωμάτιο.

1. Βάψτε το δωμάτιο

Το πρώτο στάδιο της αλλαγής περιλαμβάνει το βάψιμο. Ο πιο εύκολος και αποτελεσματικός τρόπος για να γίνει μια τέτοια μετατροπή. Και αυτό δεν αφορά μόνος τους τοίχους αλλά και τα έπιπλα. Χρωματίστε μια βιβλιοθήκη η οποία είναι απαραίτητη σε κάθε νεανικό δωμάτιο. Για τους τοίχους διαλέξτε ένα χρώμα που αρέσει στο παιδί σας, αλλά πείστε το να μην προτιμήσει κάτι πολύ έντονο γιατί θα το βαρεθεί πολύ σύντομα.

2. Αλλάξτε τα έπιπλα

Αν έχετε την οικονομική δυνατότητα να αλλάξετε τα έπιπλα, αφήστε το παιδί να επιλέξει ποια θα ήθελε και ποια όχι. Αν, από την άλλη δεν έχετε την οικονομική δυνατότητα μπορείτε απλά να τους κάνετε μερικές αλλαγές ή να τους αλλάξετε θέση. Τροποποιήστε τα έπιπλα και κάντε να ταιριάζουν περισσότερο σε έναν έφηβο παρά σε παιδί.

Έπιπλα παιδικού δωματίου.
Αλλάξτε έπιπλα ή να διαμορφώστε αυτά που ήδη έχετε.

3. Αξεσουάρ

Είναι το Α και το Ω της διακόσμησης, καθώς δεν θα σας στοιχίσει αρκετά και θα μεταμορφώσουν τελείως τον χώρο. Προσθέστε, λοιπόν, «ενήλικες» λεπτομέρειες όπως ένα ιδιαίτερο φωτιστικό, μερικά μαξιλαράκια ή έναν μεγάλο καθρέφτη αφού το παιδί είναι σε ηλικία που κοιτάει πολύ την εμφάνισή του.

4. Γραφείο

Φροντίστε να είναι άνετο και να έχεις καλό φωτισμό, καθώς το γραφείο είναι μια πολύ σημαντική υπόθεση σε αυτή την ηλικία. Αν δεν έχετε βιβλιοθήκη ή δεν χωράει να τοποθετήσετε μια, τότε βάλτε αρκετά ράφια στον τοίχο πάνω από το γραφείο.

Γραφείο εφηβικού δωματίου.

 

Δείτε επίσης!

Ρέθυμνο – Μένουμε σπίτι – Δρούμε Δημιουργικά – Μια… αντισηπτική δράση του πνεύματος, στο καιρό της πανδημίας

Ο Δήμος Ρεθύμνης φιλοξενεί από σήμερα στην ιστοσελίδα του ένα «παράθυρο» με εναλλακτικές, πρωτότυπες ιδέες …

Κρήτη – Κορονοϊός – Τι δείχνουν τα στοιχεία για τα Κρητικόπουλα – Τι γίνεται με τον εμβολιασμό των παιδιών

Παρακολουθήστε το σχετικό βίντεο από την εκπομπή ‘’Κρήτη Σήμερα’’ με καλεσμένο τον Διευθυντή της Παιδιατρικής …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Font Resize