Ευκαιρίες νέας και παράλληλης σταδιοδρομίας στον χώρο της εκπαίδευσης

Mία λύση σταδιοδρομίας, ή και παράλληλης εργασίας, είναι η δυνατότητα που έχει ένας πτυχιούχος να διδάξει το αντικείμενό του σε άλλους ενήλικες.

Το φαινόμενο του να παραμένει κάποιος πτυχιούχος ακόμα και μετά από συνεχόμενα έτη ακαδημαϊκής, δαπανηρής και εξουθενωτικής πορείας άνεργος ανέρχεται πλέον όχι μόνο σε συχνό αλλά και σε μερικώς δεδομένο φαινόμενο. Ωστόσο, για έναν απόφοιτο που επιθυμεί να βρει μια λύση απασχόλησης ή και να διεκδικήσει μία νέα θέση εργασίας υπάρχει η λύση απασχόλησης σε δομές εκπαίδευσης ενηλίκων. Αυτό σημαίνει ότι μία λύση σταδιοδρομίας, ή και παράλληλης εργασίας, είναι η δυνατότητα που έχει ένας πτυχιούχος να διδάξει το αντικείμενό του σε άλλους ενήλικες. Είτε το αντικείμενο αφορά στις θετικές επιστήμες, είτε ακόμα και σε κάποια χειρωνακτική ενασχόληση, η δυνατότητα εργασίας είναι σημαντική. Είναι γενικά παραδεκτό ότι η εκπαίδευση ως πυλώνας της κοινωνίας, επηρεάζεται και επομένως πρέπει και να προσαρμόζεται στις αλλαγές των συνθηκών ζωής των ανθρώπων που την απαρτίζουν, με απώτερο στόχο την υποστήριξη της υφιστάμενης εργασίας ή την υποστήριξη ανέργων για ανεύρεση μιας νέας θέσης εργασίας.

Πως μπορώ να αξιοποιήσω το πτυχίο μου;
Ο χώρος της Εκπαίδευσης Ενηλίκων αποτελεί έναν πολλά υποσχόμενο χώρο, που προσφέρει τεράστιες ευκαιρίες εργασίας σε ήδη εργαζόμενους στην εκπαίδευση αλλά και σε νέους εν δυνάμει εκπαιδευτικούς, μιας και εργαζόμενοι και άνεργοι αναγκαστικά θα στραφούν για την εκπαίδευση – ειδίκευσή τους στις δομές μεταδευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, όπου στο άμεσο μέλλον αναμένεται να παρουσιάσουν σημαντική απορρόφηση εκπαιδευτών προς κάλυψη των ενηλίκων μαθητών τους.

Πως μπορώ να προσληφθώ στις δομές εκπαίδευσης ενηλίκων;

Απαραίτητη προϋπόθεση για να εργαστεί κάποιος εκπαιδευτής ως εκπαιδευτής ενηλίκων είναι να έχετε ενταχθεί στο επίσημο μητρώο εκπαιδευτών του ΕΟΠΠΕΠ. Με την επιτυχή ολοκλήρωση ενός εξ αποστάσεως μοριοδοτούμενου σεμιναρίου έχετε το δικαίωμα να συμμετέχετε απευθείας στις εξετάσεις του ΕΟΠΠΕΠ (Ν. 4386/16 Άρθρο 67).

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Font Resize