Τελευταία Νέα

Ευγένιος – Ο Μητροπολίτης της καρδιάς των Ρεθυμνιωτών που έγινε Αρχιεπίσκοπος Κρήτης

Το Ρέθυμνο καμαρώνει και βροντοφωνάζει σύσσωμο – «ΆΞΙΟΣ!»

Το Ρέθυμνο αναφωνεί σύσσωμο: “Άξιος!” για τον αγαπητό του ιεράρχη Ευγένιο που μετά από 12 χρόνια διακονίας από τον μητροπολιτικό θώκο της Ιεράς Μητρόπολης Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου, αναδείχθηκε σε Αρχιεπίσκοπο Κρήτης.

Ο τέως Μητροπολίτης Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου Ευγένιος και νυν Αρχιεπίσκοπος Κρήτης Ευγένιος Β’, είναι ιδιαίτερα αγαπητός στους Ρεθυμνιώτες. Από την πολύ αρχή στις 9 Σεπτεμβρίου 2010 που εξελέγη Μητροπολίτης Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου, είχε διαφανεί ότι θα προσέφερε πολλά στο Ρέθυμνο και ότι μια σχέση βαθιάς αγάπης θα αναπτυσσόταν ανάμεσα στον σεβασμιότατο και το χριστεπώνυμο πλήρωμα της τοπικής εκκλησίας. Οι Ρεθυμνιώτες διέκριναν έναν επικοινωνιακό, εύστροφο, νέο και γεμάτο όρεξη για προσφορά ιεράρχη και επιβεβαιώθηκαν καθημερινά και με πολλούς τρόπους.

Ανάμεσα στην πλούσια παρακαταθήκη που αφήνει στο Ρέθυμνο είναι και το Μουσείο Κειμηλίων της Ιεράς Μονής Αρκαδίου και βέβαια έχει γραφτεί στην ιστορία η μοναδική συναυλία στον αύλειο χώρο της Μονής τον Σεπτέμβρη του 2016 με αφορμή την επέτειο των 150 ετών από το ολοκαύτωμα.

arkadi-synaulia-4

Παράλληλα, ολοκληρώθηκε στον χώρο του Επισκοπείου της ΙΜΡΑ στον λόφο του Τιμίου Σταυρού, το Κέντρο Πολιτισμικής και Κοινωνικής Διακονίας «Θεομήτωρ». Πρόκειται για μια κοινωνική δομή της τοπικής εκκλησίας που στηρίζει ευάλωτες ομάδες ανθρώπων, παρέχοντας ψυχολογική, οικονομική και κοινωνική υποστήριξη. Εκεί στεγάζεται και ο Σύλλογος Αγάπη, η Σχολή Βυζαντινής Μουσικής της Ιεράς Μητρόπολης, ενώ λειτουργούν και εγκαταστάσεις για την παρασκευή εκατοντάδων μερίδων φαγητού καθημερινά για 3 ενοριακά συσσίτια στην πόλη του Ρεθύμνου. Η δομή διαθέτει συνεδριακό κέντρο, ξενώνα βραχείας νοσηλείας κυρίως για συγγενείς ασθενών του γειτνιάζοντος νοσοκομείου, αλλά και χώρους εστίασης και γραφεία.

Ο απερχόμενος Μητροπολίτης και νυν Αρχιεπίσκοπος Κρήτης Ευγένιος Β’, ήταν και είναι πάντα κοντά στον εμπερίστατο συνάνθρωπο. Φρόντισε να παράσχει στέγη σε όσους είχαν ανάγκη, παρέχοντάς τους και τα βασικά είδη για την ανεξάρτητη διαβίωσή τους, πάντα σε συνεργασία με επιστήμονες και με στόχο την ομαλή επανένταξή τους στην κοινωνία.

Στις μέρες της διακονίας του επίσης εκδόθηκε η «Νέ­α Χρι­στι­α­νι­κή Κρή­τη» που αποτελεί την Επιστημονική Περιοδική Έκδοση της ΙΜΡΑ, όπως και αναδείχθηκε η τοπική αγιολογία του Ρεθύμνου, όπως ο Άγιος Νεομάρτυρας Ματθαίος ο εκ Γερακαρίου ο εν Ρεθύμνη μαρτυρήσας και οι άγιοι επίσκοποι Λάππας και Ελευθέρνης οι οποίοι με­τεί­χαν στις Οικουμενικές Συνόδους.

Και βέβαια λαός και κλήρος εκτιμούν το γεγονός ότι πλέον κάθε μέρα τελείται Θεία Λειτουργία σε κάποια από τις εκκλησίες της πόλης του Ρεθύμνου, αλλά πάνω από όλα, όλη την αγάπη με την οποία αγκάλιασε τους ανθρώπους, προσέφερε και μάλιστα με έναν τρόπο ιδιαίτερα ζεστό και σύγχρονο με καλή διάθεση και ζέση.

Οι Ρεθυμνιώτες αδημονούσαν για τις εορταστικές ημέρες της εκκλησίας, να ακούσουν το κήρυγμα και τις παραινέσεις του ιεράρχη τους που πάντα βρισκόταν κοντά στο ποίμνιο, όπου και όποτε του είχε ζητηθεί και στο πιο απομακρυσμένο σημείο της Ιεράς Μητρόπολης Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου και με οποιεσδήποτε καιρικές συνθήκες, αφού υπήρξαν και φορές που λόγω κακοκαιρίας μπορεί να μην τελούνταν όπως συνηθίζεται μια εορτή, πχ τα Θεοφάνεια, όμως ο τότε Μητροπολίτης Ευγένιος ακόμα και με χαλαζόπτωση θα πήγαινε στο ενετικό λιμάνι να ευλογήσει τα ύδατα.

Οι Ρεθυμνιώτες και το Daynight.gr εύχονται από καρδιάς να έχει δύναμη να προσφέρει τα μέγιστα, όπως πάντα και πάντα θα καμαρώνουν και θα αναλογίζονται ότι ο Αρχιεπίσκοπος Κρήτης Ευγένιος Β’ είχαν την τιμή να υπάρξει ο Μητροπολίτης της Εκκλησίας και της καρδιάς τους.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.