Τελευταία Νέα

“Έξωση” για το Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου Χανίων – Για ιδία χρήση θέλει τον χώρο η Μονή Γουβερνέτου

Σε αναζήτηση νέου χώρου το Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου Χανίων, αφού, όπως ενημέρωσε κατά τη χθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Χανίων η αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής, Ελένη Ζερβουδάκη, ο Ηγούμενος της Μονής Γουβερνέτου ζήτησε από τον Δήμο να αποχωρήσει από το οίκημα.

Ο χώρος, που εδώ και χρόνια είχε παραχωρηθεί από την εκκλησία στις κοινωνικές υπηρεσίες του Δήμου χωρίς ενοίκιο και στέγαζε το Κοινωνικό Παντοπωλείο, πλέον είναι απαραίτητος στη Μονή για ιδία χρήση, όπως επισήμανε ο ηγούμενος σε επικοινωνία του με την κα Ζερβουδάκη, αρνούμενος μάλιστα να υποχωρήσει ακόμα και στην πρόταση για μηνιαία πληρωμή για την χρήση του από πλευράς δήμου.

Όπως είναι λογικό, η απόφαση της Μονής ξεσήκωσε αντιδράσεις στις τάξεις του Δημοτικού Συμβουλίου, με αρκετούς συμβούλους να εξεγείρονται, με φωνές μάλιστα να συνδέουν το γεγονός με την στάση του Δήμου απέναντι στην πύλη που ανεγέρθη ανάμεσα στη μονή Γουβερνέτου και την Αγία Τριάδα. Το αίτημα, ωστόσο, της μονής για αποχώρηση του Κοινωνικού Παντοπωλείου από το κτήριό της είχε γίνει ήδη από το 2020.

Η μόνη… υποχώρηση του ηγουμένου ήταν να δώσει παράταση ενός μήνα στην φιλοξενία του Κοινωνικού Παντοπωλείου, μέχρι να βρεθεί άλλο κτήριο για τη στέγασή του.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς