Τελευταία Νέα

Εβδομάδα δράσεων, ενημέρωσης, ευαισθητοποίησης και πραγματοποίησης εθελοντικής αιμοδοσίας

Ολοκληρώθηκε την Παρασκευή 24/11 τ.ε. με επιτυχία η δράση ενημέρωσης, ευαισθητοποίησης και πραγματοποίησης εθελοντικής αιμοδοσίας που συνδιοργανώθηκε από την Αντιπροσωπεία Κρήτης του Ελληνικού Οργανισμού Πολιτικών Επιστημόνων (ΕΟΠΕ), τον Σύλλογο Δωδεκανησίων Φοιτητών Ρεθύμνου (Σ.Δ.Φ.Ρ) υπό την καθοδήγηση και ενημέρωση του Συλλόγου Εθελοντών Αιμοδοτών Ρεθύμνου «Δότες Ζωής».

Η δράση ξεκίνησε με εκδήλωση ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης γύρω από τα θέματα εθελοντικής αιμοδοσίας που πραγματοποιήθηκε από τους «Δότες Ζωής» το Σάββατο 18/11 τ.ε. στα γραφεία του συλλόγου όπου ενημερώθηκαν για τη διαδικασία εθελοντές αιμοδότες των σωματείων. Την Τετάρτη 22/11 τ.ε. και Πέμπτη 23/11 τ.ε. ο ΕΟΠΕ σε συνεργασία με το Σύλλογο Δωδεκανησίων πραγματοποίησε δράσεις ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης με ενημερωτικά φυλλάδια σε πολίτες στην πόλη και σε φοιτητές στο Πανεπιστήμιο αναφορικά με την εκδήλωση και την εθελοντική αιμοδοσία. Τέλος, την Παρασκευή ολοκληρώθηκε η δράση με την πραγματοποίηση εθελοντικής αιμοδοσίας στο Γ.Ν.Ρ., η οποία στέφθηκε από απόλυτη επιτυχία και ανταπόκριση.

Μήνυμα της δράσης ήταν το «Δώσε αίμα, σώσε μια ζωή», ενώ όπως ανέφεραν οι συνδιοργανωτές σκοπός είναι να επαναλαμβάνεται η δράση 2 φορές τον χρόνο ώστε να βοηθήσουν όπως μπορούν στην καλλιέργεια παιδείας εθελοντικής αιμοδοσίας για μικρούς και μεγάλους.

Δείτε επίσης!

Ρέθυμνο – Καμία νέα θέση γιατρών ΜΕΘ στο νοσοκομείο

Σε ανακοίνωση της Ένωσης Γιατρών ΕΣΥ Ρεθύμνου πληροφορηθήκαμε για την απόφαση του υφυπουργού υγείας, για …

Ρέθυμνο – Εξιτήριο στον πατέρα – εισιτήριο στην κόρη στο νοσοκομείο – Από την καραντίνα στο σπίτι της, εισαγωγή στην κλινική κορονοϊού

Δύο μέχρι στιγμής οι νοσηλευόμενες στην αντίστοιχη κλινική του ιδρύματος Στο νοσοκομείο Ρεθύμνου προκειμένου να …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Font Resize