Έτσι λειτουργεί η διάφανη τηλεόραση Xiaomi Mi TV LUX OLED Transparent Edition

Η κινέζικη κατασκευάστρια παρουσίασε την πρώτη μαζικής παραγωγής διάφανη τηλεόραση και πολλοί εντυπωσιάζονται από το μυστήριο που κρύβει αυτό το τεχνολογικό θαύμα. Λοιπόν, η εταιρεία εξήγησε την τεχνολογία που κουβαλάει η Xiaomi Mi TV LUX OLED Transparent Edition και εμείς σας μεταφέρουμε όσα είπε.

Τις πληροφορίες που ακολουθούν τις έδωσε η Xiaomi σε ένα post στο Weibo και τις μετέφρασε το GizmoChina. Πάμε να δούμε τι είπε η εταιρεία. Όλο το hardware που κάνει λειτουργική μία τηλεόραση και κανονικά είναι τοποθετημένο στο πίσω πλαίσιο – το οποίο στην Xiaomi Mi TV LUX OLED Transparent Edition είναι ανύπαρκτο – έχει μεταφερθεί στη βάση. Εκεί, υπάρχει επίσης μία ψήκτρα, ενώ ολόκληρη η βάση είναι γεμάτη με τρύπες που βοηθούν στο να επιτυγχάνεται ακόμα καλύτερη ψύξη.

Το panel της Xiaomi Mi TV LUX OLED Transparent Edition είναι ΟLED – το λέει και στο όνομα – και ο λόγος που η εταιρεία το επέλεξε είναι γιατί μπορεί να λειτουργεί χωρίς οπίσθιο φωτισμό. Σε αντίστοιχη υλοποίηση μία διάφανη LCD θα χρειαζόταν εξωτερικό φωτισμό.

Για να πετύχει τη διαφάνεια, η Xiaomi σχεδίασε το RGBW matrix που επιτρέπει την κάλυψη τμήματος του panel με pixels, ενώ όλο το υπόλοιπο μένει “διαφανές”. Τα pixels υπάρχουν, αλλά είναι αρκετά μικρά ώστε να μην είναι ορατά από μακρινή απόσταση. Επίσης, τα κενά μεταξύ τους είναι εξίσου μικρά με αποτέλεσμα να πρέπει κάποιος να πλησιάσει υπερβολικά κοντά στην τηλεόραση για να τα παρατηρήσει.

Φυσικά, όλο αυτό το σύστημα είναι τοποθετημένο σε ένα φαινομενικά κανονικό φύλλο γυαλιού, που έχει συνδεθεί με το OLED panel της Xiaomi Mi TV LUX OLED Transparent Edition με UV κόλλα. Τέλος, η διάφανη τηλεόραση της κινέζικης εταιρεία έχει ένα πολύ λεπτό μεταλλικό περίβλημα που κρατά σταθερό το panel και το κάνει άκαμπτο.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Font Resize