Τελευταία Νέα

Εθνική Τράπεζα: Συμφωνία με ΟΤΒ Bank για την πώληση της Banca Romaneasca!

Την υπογραφή συμφωνίας για την πώλησης της θυγατρικής της στη Ρουμανία, Banca Romaneasca, στην OTP Bank Romania, ανακοίνωσε η Εθνική Τράπεζα. Η συναλλαγή περιλαμβάνει επιπλέον την πώληση και ενός χαρτοφυλακίου δανείων εταιρικών πελατών που δραστηριοποιούνται στη Ρουμανία.

Η αποχώρηση της Εθνικής από την αγορά της Ρουμανίας εντάσσεται στο σχέδιο αναδιάρθρωσης που έχει συμφωνηθεί με τις ευρωπαϊκές αρχές. Η ολοκλήρωση της πώλησης αναμένεται ότι θα οδηγήσει στην αυξήση του δείκτη κεφαλαίου κοινών μετοχών κατηγορίας 1 (CET1) της ΕΤΕ κατά περίπου 5 μονάδες βάσης και να ενισχύσει τη ρευστότητα της κατά περίπου 650 εκατ. ευρώ, συνυπολογίζοντας και την αποπληρωμή του ενδοομιλικού δανεισμού.

Με αφορμή τη συναλλαγή ο κ. Λεωνίδας Φραγκιαδάκης, Διευθύνων Σύμβουλος της ΕΤΕ, δήλωσε: «Η πώληση της Banca Romaneasca επιβεβαιώνει τη δέσμευση της Διοίκησης της ΕΤΕ να εφαρμόσει με συνέπεια το Σχέδιο Αναδιάρθρωσης της Τράπεζας και ενισχύει περαιτέρω τόσο το δείκτη κεφαλαιακής επάρκειας όσο και τη ρευστότητα της Τράπεζας».

Σημειώνεται ότι η Εθνική έχει υλοποιήσει πάνω από το 90% των δράσεων που προβλέπει το σχέδιο αναδιάρθρωσης δύο χρόνια πριν από την εκπνοή της προθεσμίας ολοκλήρωσης του. Είχε προηγηθεί τον Ιούνιο η πώληση της θυγατρικής της στη Βουλγαρία (UBB) και της Εθνικής Ασφαλιστικής. Σημειώνεται ότι μετά την πώληση της Finansbank, η Εθνική Τράπεζα προχώρησε στην πρόωρη αποπληρωμή των μετατρέψιμων ομολογιών (CoCos) που είχε εκδώσει στο πλαίσιο της τρίτης ανακεφαλαιοποίησης, ύψους 2,03 δισ. ευρώ, εξοικονομώντας δαπάνη ύψους περί τα 162 εκατ. ευρώ, σε ετήσια βάση.

Δείτε επίσης!

Ρέθυμνο – Μαθητές από Ισπανία και Ρουμανία επισκέφθηκαν το Δημαρχείο

Μαθητές κι εκπαιδευτικούς από την Ισπανία,  τη Ρουμανία και το  3ο ΓΕΛ Ρεθύμνου υποδέχθηκε σήμερα …

Ηλεκτρονικές δαπάνες – Ποιοι αδικούνται, ποιοι ευνοούνται – Τι ισχύει για φόρους, δάνεια και ενοίκια

Τους πλέον ευνοημένους και τους πιο αδικημένους του μέτρου που προβλέπει την υποχρεωτική εξόφληση δαπανών …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Font Resize