Τελευταία Νέα

Ερώτηση για την πτήση της «RYANAIR» για Θεσσαλονίκη που προσγειώθηκε στη Ρουμανία

Ερώτηση στο Ευρωκοινοβούλιο κατάθεσε ο Σωτήρης Ζαριανόπουλος, ευρωβουλευτής του ΚΚΕ, σχετικά με την πτήση της RYR8582 της «RYANAIR» της 4.1.2018 από Λονδίνο για Θεσσαλονίκη, με 201 επιβάτες, που λόγω έκτακτων καιρικών συνθηκών, προσγειώθηκε στην Τιμισοάρα της Ρουμανίας.

Συγκεκριμένα στην Ερώτηση αναφέρεται:

«Η πτήση της RYR8582 της “RYANAIR” της 4.1.2018 από Λονδίνο για Θεσσαλονίκη, με 201 επιβάτες, λόγω έκτακτων καιρικών συνθηκών, προσγειώθηκε στην Τιμισοάρα της Ρουμανίας, οκτακόσια χιλιόμετρα μακρύτερα, ενώ άλλες εταιρείες προσγείωσαν τις πτήσεις τους στα Σκόπια ή τη Σόφια. Μπορούσε όμως να προσγειωθεί η πτήση σε άλλα κοντινά ανοικτά αεροδρόμια (Καβάλας, Αλεξανδρούπολης, Ιωαννίνων). Η επιλογή της εταιρείας ήταν το φθηνότερο αεροδρόμιο.

Όταν οι αερομεταφορές και τα αεροδρόμια είναι στα χέρια επιχειρήσεων, συμπεριλαμβανομένου και εταιρειών δήθεν “χαμηλού κόστους”, λειτουργώντας με κριτήριο το κέρδος και την αντίληψη “κόστους – οφέλους”, που αποτελεί τον διακηρυγμένο πυρήνα της πολιτικής της Ευρωπαϊκής Ένωσης και των αστικών κυβερνήσεων, οι συνέπειες για το λαό είναι δραματικές.

Το αεροδρόμιο “ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ” με συναπόφαση τρόικας και ελληνικών κυβερνήσεων (ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, ΝΔ – ΠΑΣΟΚ) παραδόθηκε στη “FRAPORT”, οι επενδύσεις της υποτίθεται θα το εκσυγχρόνιζαν. Δύο χρόνια μετά, τίποτα δεν έγινε για τη βασική αδυναμία του αεροδρομίου, το σύστημα ασφαλούς προσέγγισης σε περίπτωση ομίχλης. Πολλές πτήσεις ακυρώνονται, ενώ η “FRAPORT” πανηγυρίζει για τα υπέρογκα κέρδη της σε αυτό και άλλα αεροδρόμια που απέκτησε στην Ελλάδα σε συνεργασία με ελληνικούς ομίλους.

Πώς τοποθετείται η Επιτροπή στο γεγονός ότι η πολιτική της ΕΕ, των κυβερνήσεών της, απελευθέρωσης των αερομεταφορών, ιδιωτικοποίησης αερολιμένων, οδηγεί σε τέτοιες τραγικές συνέπειες που εγείρουν θέμα άμεσων αποζημιώσεων και κυρώσεων στις εν λόγω εταιρείες;».

Δείτε επίσης!

Στη Θεσσαλονίκη ο Κυριάκος Μητσοτάκης – Συναντήσεις με παραγωγικούς και επιστημονικούς φορείς της βόρειας Ελλάδας

Με φορείς στην Θεσσαλονίκη θα συναντηθεί σήμερα ο Κυριάκος Μητσοτάκης / Φωτογραφία: AP Στη Θεσσαλονίκη …

Νέα πτήση κορονοϊού από Ζάκυνθο σε Βρετανία – 20 μαθητές θετικοί – «Στο νησί χωρίς μέτρα και ιό», περηφανεύονταν

Νέο περιστατικό με πτήση από Ζάκυνθο και 20 μαθητές με κορωνοϊό φέρνουν στο φως τα …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Font Resize