Εργατικό κέντρο Ρεθύμνου – «Όλοι στην απεργία και στην απεργιακή συγκέντρωση» – «Αγωνιζόμαστε και διεκδικούμε»

ΑΠΕΡΓΙΑΚΟ ΚΑΛΕΣΜΑ

Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΟΥ ΕΡΓΑΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΡΕΘΥΜΝΟΥ Κ Α Λ Ε Ι

τα Σωματεία και όλους τους εργαζόμενους και συνταξιούχους του Ρεθύμνου, να πάρουν μέρος μαζικά και δυναμικά , στην 24ωρη Πανεργατική απεργία που κήρυξε το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Ρεθύμνου , για την ΤΕΤΑΡΤΗ 2 OKΤΩΒΡΙΟΥ 2019 ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΣΤΗ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΙΣ 10 το πρωϊ , ΣΤΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΡΕΘΥΜΝΟΥ , ενάντια στο νέο Πολυνομοσχέδιο που ανακοίνωσε και ανάρτησε για διαβούλευση η Κυβέρνηση. Πρόκειται για ένα νομοσχέδιο κομμένο και ραμμένο στα μέτρα του ΣΕΒ και των εργοδοτών που δίνει τα πάντα στους επενδυτές που δραστηριοποιούνται ή θα δραστηριοποιηθούν στην χώρα μας . Πρόκειται για ένα αντεργατικό νομοσχέδιο που ισοπεδώνει όσα εργασιακά δικαιώματα έχουν απομείνει στους εργαζόμενους .Ένα νομοσχέδιο που περιλαμβάνει το ηλεκτρονικό φακέλωμα των συνδικάτων , με θολά σημεία στις ελεύθερες Συλλογικές Διαπραγματεύσεις για την υπογραφή Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας , που υποβαθμίζει τις ζωντανές Γενικές Συνελεύσεις των Σωματείων και που βάζει εμπόδια και χειραγωγεί τις απεργιακές κινητοποιήσεις των εργαζομένων.

ΑΝΤΙΣΤΕΚΟΜΑΣΤΕ, ΑΝΤΙΔΡΟΥΜΕ ΚΑΙ ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ :ΣΤΑΘΕΡΗ ΚΑΙ ΠΛΗΡΗ ΕΡΓΑΣΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ-– ΔΙΚΑΙΟ ΚΑΙ ΒΙΩΣΙΜΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΠΑΡΟΧΕΣ- ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗ ΔΡΑΣΗ-ΣΕΒΑΣΜΟ ΣΤΟΥΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟΥΣ ΘΕΣΜΟΥΣ – ΣΕΒΑΣΜΟ ΣΤΑ ΕΡΓΑΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΕΡΓΑΤΙΚΕΣ ΚΑΤΑΚΤΗΣΕΙΣ .

ΑΓΩΝΙΖΟΜΑΣΤΕ ΚΑΙ ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ:

 • ΕΡΓΑΣΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ, ΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΠΛΗΡΕΣ ΩΡΑΡΙΟ ΚΑΙ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ.
 • Να ληφθούν μέτρα αποτελεσματικά και όχι επικοινωνιακά για την καταπολέμηση της μαύρης, ανασφάλιστης και υποδηλωμένης εργασίας
 • Να θεσμοθετηθεί επιτέλους υποχρέωση των εργοδοτών να τηρούν Ηλεκτρονική Κάρτα έναρξης και λήξης εργασίας σε όλους τους χώρους εργασίας.
 • Να ενισχυθεί το συνδικαλιστικό κίνημα, ως τρίτος πυλώνας της δημοκρατίας  και να εμπεδωθεί περισσότερη δημοκρατική διαφάνεια στην ανάδειξη συλλογικών οργάνων, με τη θεσμοθέτηση Συνδικαλιστικού Βιβλιαρίου (εντύπου ή ηλεκτρονικού), υπό την αιγίδα της Γενικής Συνομοσπονδίας Εργατών Ελλάδας.
 • Όχι άλλοι νέοι πτυχιούχοι μετανάστες στο εξωτερικό! ΤΕΡΜΑ ΠΙΑ ΣΤΗΝ ΟΜΗΡΕΙΑ – ΜΟΝΙΜΗ ΚΑΙ ΣΤΑΘΕΡΗ ΕΡΓΑΣΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΟΥΣ με πάγιες και διαρκείς ανάγκες.
 • Να αποκατασταθεί  η δυνατότητα επέκτασης/κήρυξης γενικά υποχρεωτικών κλαδικών και ομοιοεπαγγελματικών Σ.Σ.Ε
 • Να παραμείνει η αρχή της ευνοϊκότερης ρύθμισης στη συρροή κλαδικών ή ομοιοεπαγγελματικών με επιχειρησιακές ΣΣΕ. 
 • Να καταργηθεί η ικανότητα των ενώσεων προσώπων να συνάπτουν ειδικές επιχειρησιακές Σ.Σ.Ε. ΚΑΜΙΑ ένωση προσώπων με αριθμό συμβαλλόμενων εργαζομένων κάτω από 15 άτομα.

 • Να αυστηροποιηθούν οι ποινικές κυρώσεις σε εργοδότες που παραβιάζουν τις Σ.Σ. Εργασίας .
 • Να γίνει σεβαστή η απόφαση του ΣΤΕ και της Ολομέλειας του Αρείου Πάγου γύρω από τα ζητήματα προσφυγής.
 • Να αρθούν όλα τα εμπόδια που επιχειρούν να βάλουν στις συλλογικές διαπραγματεύσεις .

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 2 ΟΚΤΩΒΡΗ 2019 ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ

ΣΤΙΣ 10 ΤΟ ΠΡΩΪ ΣΤΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΡΕΘΥΜΝΟΥ

Δείτε επίσης!

Ρέθυμνο – Προβλήματα με την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς – Λήψη αποφάσεων

Καλούνται οι εκπρόσωποι των συλλόγων γονέων μαθητών του Δήμου Ρεθύμνης, την Δευτέρα 28 Σεπτεμβρίου 2020, …

Ρέθυμνο – Αντίστροφη μέτρηση για το Trimore multisports tour Rethymno isoman!

Αντίστροφη μέτρηση για το TRIMORE Multisports TOUR Rethymno | ISOMAN στις 25-27 Σεπτεμβρίου-Με την συνδιοργάνωση …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Font Resize