Τελευταία Νέα

Έργα στο λιμάνι και… μαρίνα στο Κουμ Καπί

Διευκρινίσεις για τις εργασίες στο παλιό λιμάνι των Χανίων και για τη δημιουργία μαρίνας στο Κουμ Καπί, απαντώντας, ουσιαστικά, σε χθεσινό δημοσίευμα του HANIA.news (δείτε ΕΔΩ) και σε άρθρο του αρχαιολόγου Μιχάλη Ανδριανάκη (δείτε ΕΔΩ) δίνει με σημερινή του ανακοίνωση ο Δήμος Χανίων.

Συγκεκριμένα, ο Δήμος Χανίων υποστηρίζει ότι «τώρα είναι ο σωστός χρόνος», για τα έργα στο λιμάνι, ενώ για την πρόταση για τη δημιουργία μαρίνας στο Κουμ Καπί επισημαίνει ότι «όπως έχει δηλωθεί κατ’ επανάληψη από τον δήμαρχο και πρόεδρο του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Χανίων, Τάσο Βάμβουκα, η θέση της Δημοτικής Αρχής είναι ότι πρόκειται για εσφαλμένη άποψη, η οποία βασίζεται στην πτυχιακή εργασία ενός φοιτητή».

Αναλυτικότερα, στην ανακοίνωσή του ο Δήμος Χανίων αναφέρει τα εξής:

«Σχετικά με τα ερωτήματα, που τίθενται, αναφορικά με την πραγματοποίηση από το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Χανίων των εργασιών συντήρησης στην πλακόστρωση του Ενετικού Λιμένα των Χανίων, η απάντηση από τη δημοτική αρχή των Χανίων, είναι ότι τώρα είναι ο σωστός χρόνος, έπειτα από την παρέλευση του χειμώνα, που δεν μπορούμε να προβλέψουμε πόσο ήπιος θα είναι, και μετά το Καθολικό και Ορθόδοξο Πάσχα, όπου υπάρχει αυξημένη προσέλευση επισκεπτών.

Για το θέμα δε της δημιουργίας μαρίνας στο Κουμ Καπί, πρόκειται για ένα ζήτημα, που έχει τεθεί επανειλημμένως και επανεμφανίζεται τώρα με τη συζήτηση του Γενικού Πολεοδομικού Σχεδίου.

Όπως έχει δηλωθεί κατ’ επανάληψη από τον δήμαρχο και πρόεδρο του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Χανίων, Τάσο Βάμβουκα, η θέση της Δημοτικής Αρχής είναι ότι πρόκειται για εσφαλμένη άποψη, η οποία βασίζεται στην πτυχιακή εργασία ενός φοιτητή.

Στον συγκεκριμένο χώρο δεν υπάρχουν οι προϋποθέσεις δημιουργίας μιας σύγχρονης μαρίνας, με όλες τις υποδομές και τις ευκολίες, που αυτή χρειάζεται, ενώ εάν αυτό συνέβαινε, τότε θα είχαμε μέσα στον ιστορικό ιστό της πόλης τεράστια επιβάρυνση και αλλοίωση της αισθητικής και της λειτουργικότητάς του.

Επιπλέον, θεωρούμε ότι ορθά η Εφορία Αρχαιοτήτων έχει δηλώσει την πλήρη αντίθεσή της σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο. Το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Χανίων προχωρά άμεσα σε αναδιάταξη του χώρου ελλιμενισμού των σκαφών εντός του Ενετικού Λιμένα, που θα έχει ως αποτέλεσμα τη σημαντική αύξηση της χωρητικότητάς του, ενώ παράλληλα η δημοτική αρχή προετοιμάζει με βάση πιο μακροπρόθεσμο σχεδιασμό τη δημιουργία μαρίνας».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς