Τελευταία Νέα

Έρευνα γερμανικού περιοδικού. Οι Έλληνες είναι οι πιο δυστυχισμένοι στην Ευρώπη. Ποιοι παράγοντες επηρεάζουν την ψυχολογία τους

Το γερμανικό περιοδικό «Wirtschaftswoche» στην ηλεκτρονική του σελίδα, αναφέρεται στον ελληνικό λαό, για τα χαμηλά ποσοστά ευτυχίας του. Στο περιοδικό αποτυπώνονται οι απαντήσεις των ίδιων των πολιτών στο πλαίσιο της έρευνας που διεξήχθη για την έκδοση του «Άτλαντα Ευτυχίας».

Σύμφωνα με τον «Άτλαντα Ευτυχίας» για το 2018, οι Έλληνες είναι λιγότερο ικανοποιημένοι από τη ζωή τους, έχοντας την τελευταία θέση «ευτυχίας» στις χώρες της Ευρώπης.
Το δημοσίευμα αναφέρει ότι η κρίση έχει αφήσει σοβαρά ίχνη στους Έλληνες.

Ο οικονομολόγος, Σταύρος Δρακόπουλος, έχει ερευνήσει τις επιπτώσεις στην ψυχολογία των Ελλήνων.
«Το ΑΕΠ και το ποσοστό ανεργίας είναι αποφασιστικοί παράγοντες για το επίπεδο ευτυχίας μιας χώρας. Μια τόσο ραγδαία επιδείνωση των σημαντικών οικονομικών δεικτών αποτελεί σπάνιο φαινόμενο στον ανεπτυγμένο κόσμο. Αυτό μπορεί να συγκριθεί στην πραγματικότητα μόνο με εξελίξεις σε εμπόλεμες περιόδους», επισήμανε ο καθηγητής.

Ανεξάρτητα από την αύξηση της ανεργίας και γενικότερα την οικονομική κρίση, οι Έλληνες δυσαρεστούν και με τη διαφθορά.

«Μια πολιτική που θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα αποτελεσματική ειδικά στην Ελλάδα, είναι η πάταξη της φοροδιαφυγής. Η διαφθορά μειώνει το αίσθημα ευτυχίας. Επειδή η φοροδιαφυγή είναι μια σημαντική έκφανση της διαφθοράς, μια αποφασιστική πολιτική που θα μεριμνά ώστε να πληρώνουν όλοι φόρους, θα πρέπει να έχει έντονα θετική επίδραση στο αίσθημα ευτυχίας», συμπληρώνει ο καθηγητής.

Δείτε επίσης!

Κορονοϊός – Σε δύο μήνες τα αποτελέσματα του εμβολίου

Ελπίδες γεννούν τα πρώτα αποτελέσματα της κλινικής δοκιμής του έκτου κινεζικού εμβολίου. Εντός διμήνου θα …

Χρήστος Λιονής – Ξεκίνησε η συλλογή δεδομένων της έρευνας της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Κρήτης για τον κορονοϊό

Η ερευνητική ομάδα της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Κρήτης, που έχει σχεδιάσει και υλοποιεί αυτή …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Font Resize