Τελευταία Νέα

Έρχεται το πρώτο pop-up αεροδρόμιο στη Βρετανία για… ιπτάμενα αυτοκίνητα!

Το πρώτο pop up αεροδρόμιο στον κόσμο κατασκευάζεται στη Βρετανία, όπου θα προσγειώνονται ιπτάμενα αυτοκίνητα, συμπεριλαμβανομένων ηλεκτρικών ιπτάμενων ταξί και drone.

Το νέο αεροδρόμιο, το οποίο θα ανεγερθεί στο Coventry της Βρετανίας, ουσιαστικά κηρύσσει επίσημα την έναρξη μίας νέας εποχής αστικών ιπτάμενων οχημάτων, τα οποία θα έχουν μηδενικό ανθρακικό αποτύπωμα.

Η εταιρεία που θα κατασκευάσει το αεροδρόμιο σκοπεύει να αναπτύξει 200 επιπλέον τοποθεσίες μέσα στα επόμενα πέντε χρόνια, τα οποία θα έχουν όλα μηδενικούς ρύπους.

Το μέγεθός τους είναι περίπου το 60% σε σχέση με ένα μέσο ελικοδρόμιο. Θα πρόκειται δηλαδή για τα μικρότερα αεροδρόμια στον κόσμο, ενώ θα μπορούν να κατασκευαστούν και να αποσυναρμολογηθούν μέσα σε λίγες ημέρες.

Μία από τις εταιρείες που συμμετέχουν στο συγκεκριμένο πρότζεκτ είναι η Hyundai, η οποία έχει στόχο μέχρι το 2028 να διοχετεύσει στην αγορά ιπτάμενα ταξί.

Τα ιπτάμενα οχήματα, τα οποία θα είναι και φιλικά προς το περιβάλλον, ενδέχεται να κυκλοφορούν σε αστικές ζώνες μέσα σε μερικές δεκαετίες και ιδίως σε πόλεις με πολύ σοβαρά κυκλοφοριακά προβλήματα. Η σχετική αγορά μπορεί να έχει τζίρο έως και 500 δισ. δολάρια μόνο στις ΗΠΑ.

Οι ερευνητές υπολογίζουν ότι τα συγκεκριμένα οχήματα μπορεί να αποτελούν το 4% όλων των εγχώριων πτήσεων μέχρι το 2050.Coventr

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.