Τελευταία Νέα

Με επιτυχία η εκδήλωση για την Αρχαία Απτερα Χανίων στη «Γενναδειο Βιβλιοθήκη» στην Αθήνα

Η περαιτέρω ανάδειξη του αρχαιολογικού χώρου της Απτέρας στα Χανιά βρέθηκε στο επίκεντρο εκδήλωσης που πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα με την στήριξη της Περιφέρειας Κρήτης, της Εφορείας Αρχαιοτήτων Χανίων και της Πολιτιστικής Εταιρείας Κρήτης.

Η εκδήλωση με σημαντική επιτυχία πραγματοποιήθηκε στο Αμφιθέατρο Cotsen Hall της Γενναδείου Βιβλιοθήκης και το θέμα ήταν «ΑΠΤΕΡΑ, έρευνα και ανάδειξη ενός εμβληματικού αρχαιολογικού χώρου για τη Δυτική Κρήτη».

Οι σημαντικοί ομιλητές ανέδειξαν την σπουδαιότητα του αρχαιολογικού χώρου, τα αρχαιολογικά έργα που από σειρά ετών έχουν πραγματοποιηθεί με εθνικούς και ευρωπαϊκούς πόρους καθώς και η δυναμική που αναπτύσσει η Απτέρα και η σημασία αυτής για τον πολιτιστικό τουρισμό στην Κρήτη. Τέλος ειδική αναφορά έγινε στον ευρύτερο αναπτυξιακό σχεδιασμό της Περιφέρειας Κρήτης σε συνέργεια με όλους τους συναρμόδιους φορείς για την ανάδειξη των πολιτιστικών και φυσικών τόπων της Κρήτης ως πυλώνες για την βιώσιμη ανάπτυξη του νησιού.

 

Την εκδήλωση χαιρέτισε εκ μέρους του Υπουργείου Πολιτισμού η Μαρία Βλαζάκη, Γενική Γραμματέας του ΥΠΠΟ και ο Δημήτρης Μιχελογιάννης, Αντιπεριφερειάρχης Ανάπτυξης Κρήτης. Στην εκδήλωση, στην οποία συμμετείχε πλήθος κόσμου, παρευρέθηκε ο Πρέσβης των ΗΠΑ στην Ελλάδα Geoffrey  Pyatt, ο Αντιπεριφερειάρχης Κρήτης Νίκος Καλογερής, η βουλευτής Χανίων Ευαγελλία Βαγιωνάκη, εκπρόσωποι Yπουργείων, Πρεσβειών, από τον χώρο του πολιτισμού ο Διευθυντής της Αμερικανικής Σχολής Κλασικών Σπουδών James Wright, οι σκηνοθέτες Παντελής Βούλγαρης και Σταύρος Ψυλλάκης, η συγγραφέας Ιωάννα Καρυστιάνη. Ομιλίες για τον αρχαιολογικό χώρο και τη δυναμική για την περαιτέρω ανάδειξή του πραγματοποίησαν: η Βάννα Νινιού – Κινδελή Διευθύντρια συστηματικής ανασκαφής Απτέρας, η Κατερίνα Τζανακάκη Αρχαιολόγος της ΕΦ.Α. Χανίων, ο Νίκος Χατζηδάκης  Αρχιτέκτων Μηχανικός – Αναστηλωτής και η Μαρία Κασωτάκη Προϊσταμένη Ειδικής Υπηρεσίας Διαχείρισης ΕΠ Περιφέρειας Κρήτης. Την εκδήλωση συντόνισε η Προϊσταμένη της Εφορείας Αρχαιοτήτων Χανίων Ελένη Παπαδοπούλου.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Font Resize