Τελευταία Νέα

Επίσκεψη Βαρουφάκη στην Κρήτη με εκδήλωση του κινήματος DIEM25 στα Ανώγεια;

Με έντονες Ανωγειανές «πινελιές», χρωματίστηκε το διήμερο του Γιάνη Βαρουφάκη στην Κρήτη, που κορυφώθηκε με την κεντρική ομιλία του συνιδρυτή του πανευρωπαΪκού κινήματος DIEM25, στο κινηματοθέατρο “Αστόρια” στο Ηράκλειο. Ο πρώην Υπουργός Οικονομικών περιστοιχήθηκε καθ’όλη τη διάρκεια της διήμερης παραμονής του στο νησί, από καλούς του φίλους από τα Ανώγεια. Είναι άλλωστε γνωστή η αγάπη του για το χωριό μας, το οποίο έχει επισκεφθεί στο παρελθόν τέσσερις φορές και είναι άριστος γνώστης της μακραίωνης ιστορίας του και της συνεισφοράς του στον Πολιτισμό και στους αγώνες της πατρίδας.

Μαζί του σε κάθε του βήμα του λοιπόν βρέθηκε ο πρώην Αντιδήμαρχος Ανωγείων, δημοτικός σύμβουλος και μέλος της συντονιστικής επιτροπής της Κρήτης του κινήματος DIEM25 Βασίλης Σμπώκος, ενώ μετά τις ομιλίες στην “Αστόρια”, η βραδιά έκλεισε με μουσική από τον μεγάλο Ανωγειανό καλλιτέχνη Ψαραντώνη! Επίσης την πρώτη μέρα της παραμονής του στην Κρήτη, ο Γιάνης Βαρουφάκης επέλεξε την ταβέρνα του Ανωγειανού Βασίλη Σαλούστρου στο Γάζι για να δοκιμάσει τα απολαυστικά εδέσματα της Κρήτης και των Ανωγείων ειδικότερα. Τέλος, στην κεντρική του ομιλία στην οποία υπήρχε πλήθος κόσμου, το βλέμμα μας αντίκρισε και αρκετούς άλλους Ανωγειανούς κατοίκους που βρέθηκαν εκεί για να ακούσουν από κοντά την οικονομική και κοινωνική πρόταση του κινήματος DIEM25.

Σύμφωνα μάλιστα με τις πληροφορίες της “Α”, προετοιμάζεται ανάλογη εκδήλωση και κεντρική ομιλία του Γιάνη Βαρουφάκη για το κίνημα DIEM25 και στα Ανώγεια, πιθανότερα στην πλατεία Αρμί, μέσα στο καλοκαίρι, πιθανότερα στα τέλη Ιουλίου και αναμένεται να πραγματοποιηθεί αν δεν υπάρξουν ανατροπές στο πρόγραμμα, καθώς αποτελεί έντονη επιθυμία του πρώην Υπουργού Οικονομικών.

Σε ένα απόσπασμα από την ομιλία του ο Γιάνης Βαρουφάκης, ανέφερε τα εξής:”Δεν είμαστε πια μόνοι. Τα μηνύματα του Ζίζεκ, της Ναόμι Κλάιν, του Τσόμσκι, των εθελοντών από Σλοβενία, Γερμανία, είναι δυνατά: Να μη νιώθουμε απομονωμένοι. Αυτό μας μήνυσαν. Να πάψουμε να νιώθουμε ηττημένοι. Ηττηθήκαμε, ναι. Αλλά είμαστε ανίκητοι εμείς! Όπως κάποιοι πρόγονοί μας βρέθηκαν να είναι Ελεύθεροι Πολιορκημένοι έτσι κι εμείς είμαστε Ανίκητοι Ηττημένοι..”

Nα αναφέρουμε επίσης ότι στο τέλος της εκδήλωσης ο Γιάνης Βαρουφάκης κάλεσε ο ίδιος στο βήμα τον Βασίλη Σμπώκο, για να κλείσει την βραδιά με Ανωγειανό χρώμα.. Ο Βασίλης Σμπώκος απευθυνόμενος στο κοινό ανέφερε τα εξής:

“Αποτελεί ιδιαίτερη χαρά και τιμή για εμένα η παρουσία μου εδώ σήμερα στην εκδήλωση του κινήματος DIEM25, στην ομιλία του φίλου μου Γιάνη Βαρουφάκη. Οι λόγοι που βρίσκομαι εδώ σήμερα είναι οι εξής:Ο πρώτος λόγος είναι το παρουσιαστικό του, το βλέμμα του, αυτό το καθαρό βλέμμα. Ένας δεύτερος λόγος είναι αυτό που αποκομίζεις κουβεντιάζοντας μαζί του, με ένα άνθρωπο που δεν κουμπώνεται πουθενά. Τον έχετε παρακολουθήσει όλοι και μέσα από συνεντεύξεις του στην τηλεόραση, ότι έχει πειστικές απαντήσεις για όλα τα ζητήματα. Ένας ακόμα λόγος είναι ότι αυτά που έχει πει από το 2009 μέχρι σήμερα, τα οποία ένα προς ένα έχουν όλα επιβεβαιωθεί. Είπε το πρώτο μνημόνιο δεν βγαίνει, το δεύτερο δεν βγαίνει, το τρίτο είναι το πρώτο βήμα για να βγούμε από την Ευρωπαϊκή Ένωση. Τα δυο πρώτα έχουν επιβεβαιωθεί, μένει να δούμε αν επιβεβαιωθεί και το τρίτο.

Ένας ακόμα λόγος είναι για αυτή τη περίφημη διαπραγμάτευση, αυτούς τους 6 μήνες που οι μπλε και πράσινοι του καταλογίζουν ότι χρέωσε τη χώρα 100 δις ευρώ, με άλλο να λέει 300, άλλο 400, άλλο 500 δις ευρώ, ας κατασταλάξουν σε ένα νούμερο τουλάχιστον. Εγώ προσωπικά τη θεώρησα μια περήφανη διαπραγμάτευση. Αισθάνθηκα ως Έλληνας ότι πρώτη φορά έχουμε ένα Υπουργό ο οποίος όρθωσε ανάστημα, έναν Υπουργό που είναι κορυφαίος επιστήμονας και μπήκε σε ένα γκρουπ λογιστών του μεγάλου κεφαλαίου και τους έκανε άνω κάτω. Με αυτό που τους έκανε τους δημιούργησε ένα πολύ μεγάλο κόμπλεξ.

Ο τελευταίος λόγος βέβαια είναι το δημοψήφισμα. Αυτό που ένιωσα ως Έλληνας δημοκράτης πολίτης με την αναγγελία του δημοψηφίσματος ήταν πραγματικά κάτι το απίστευτο. Τότε είχε βγει και μια φωτογραφία μου στο πρακτορείο Reuters , είναι εδώ και σήμερα ο Στέφανος Ραπάνης, και με αυτή τη φώτο με έπαιρναν τηλέφωνο Ανωγειανοί από τα πέρατα της γης. Αυτό που ένιωθα ψηφίζοντας και υψώνοντας τη γροθιά μου ήταν πραγματικά κάτι το φανταστικό. Αυτό που μου έκανε ο Τσίπρας να με βγάλει τη μια στιγμή στα κάγκελα με το δημοψήφισμα και την άλλη να σκάψει ένα λάκκο να με βάλει μέσα ήταν ότι χειρότερο.

Το κίνημα DIEM25 στηρίζει απόλυτα τις αρχές και τις αξίες αυτού του δημοψηφίσματος και πιστεύω σε αυτό το καθαρό βλέμμα, ότι θα αγωνιστούμε και θα κάνουμε πράξη όλα αυτά τα μηνύματά που έβγαλε η Άνοιξη της Αθήνας. Είμαστε όλοι Γιάνηδες με ένα ν! Σας ευχαριστώ” ολοκλήρωσε ο Βασίλης Σμπώκος.

Δείτε επίσης!

Ρέθυμνο – Μαχαίρι και φυσίγγια έκρυβε στο φορτηγό του ο άνδρας που συνελήφθη

Ένα μαχαίρι αλλά και φυσίγγια είχε στο φορτηγό του ένας άνδρας στο Μυλοπόταμο. Ειδικότερα, έπειτα …

Ρέθυμνο – Ρεκόρ ανθρωπιάς στα Ανώγεια – Έδωσαν τεράστια ποσότητα αίματος

Με μεγάλη επιτυχία η εθελοντική αιμοδοσία στα Ανώγεια 47 μονάδες αίματος κατάφεραν να συγκεντρώσουν οι …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Font Resize