Τελευταία Νέα

Επιφυλακτικοί οι επιστήμονες για τους σεισμούς

Αλλεπάλληλες σεισμικές δονήσεις σημειώθηκαν από τις 00:13 και μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες βόρεια-βορειοδυτικά του Κιλκίς.

Σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, η πρώτη δόνηση, μεγέθους 4 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε στις 00:13 σε απόσταση 28 χιλιομέτρων βόρεια-βορειοδυτικά του Κιλκίς. Η δεύτερη, 4,7 Ρίχτερ, σημειώθηκε στις 06:24 σε απόσταση 25 χιλιομέτρων βόρεια-βορειοδυτικά του Κιλκίς.

Ακολούθησαν άλλοι, μικρότερου μεγέθους, μετασεισμοί.

Αν και δεν έχουν αναφερθεί υλικές ζημιές μέχρι στιγμής, οι σεισμολόγοι συνιστούν προσοχή στους κατοίκους. Όπως δήλωσε νωρίτερα (ΣΚΑΪ) ο καθηγητής Γεωλογίας, Ευθύμης Λέκκας, το φαινόμενο έχει να κάνει με το τεκτονικό καθεστώς της περιοχής (ρήγματα που σπάνε σιγά σιγά) και αναμένεται εξέλιξη της δραστηριότητας.

«Οι σεισμικές ακολουθίες βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη και γι’ αυτό είναι πολύ νωρίς να προβούμε σε σοβαρές εκτιμήσεις. Αυτή τη στιγμή το βλέπουμε επιφυλακτικά», δήλωσε ο καθηγητής σεισμολογίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης Κώστας Παπαζάχος.

Ο καθηγητής εκτίμησε ότι δεν πρόκειται για τον κύριο σεισμό και τόνισε ότι η περιοχή χαρακτηρίζεται από υψηλή σεισμικότητα.

Ο δήμαρχος Κιλκίς, Δημήτρης Σισμανίδης, δήλωσε (ΑΠΕ-ΜΠΕ) ότι οι υπηρεσίες του δήμου βρίσκονται σε επιφυλακή και συνεργάζονται με την Αστυνομία, την Πυροσβεστική, το Στρατό και την Αντιπεριφέρεια Κιλκίς.

«Ο πρωινός σεισμός ήταν μεγάλος, ωστόσο δεν υπάρχει καμία ανησυχία στους κατοίκους. Όλα κυλούν ομαλά στην περιοχή και περιμένουμε ενημέρωση από τους σεισμολόγους. Δεν ισχύουν όλα όσα ακούγονται πως οι κάτοικοι του Δροσάτου πανικοβλήθηκαν και βγήκαν στους δρόμους με τις κουβέρτες», πρόσθεσε.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς