Επετειακό Συνέδριο Θηλασμού στο Ρέθυμνο!

Ο Σύλλογος Διεθνώς Πιστοποιημένων Συμβούλων Γαλουχίας  IBCLC Ελλάδας «Γαλαξίας» σε συνεργασία με τον Σύνδεσμο Θηλασμού  Ελλάδος-La Leche League Greece διοργανώνει ένα διήμερο Συνέδριο για τον μητρικό θηλασμό. Αποτελεί το 11ο Ετήσιο Συνέδριο για τον μητρικό  θηλασμό του συλλόγου «Γαλαξίας» ενώ ταυτόχρονα θα τιμήσει την μακρόχρονη  παρουσία και των δύο Μη Κερδοσκοπικών Σωματείων στη χώρα μας. Το  επετειακό αυτό Συνέδριο με τίτλο «10 χρόνια Γαλαξίας – 40 χρόνια Σύνδεσμος Θηλασμού Ελλάδος (La Leche League Greece): Η επιστήμη συναντά την εμπειρία!» θα λάβει χώρα στο Ρέθυμνο στις 28 & 29 Απριλίου 2018, στο Σπίτι του Πολιτισμού, υπό την αιγίδα του Δήμου Ρεθύμνου και της Περιφέρειας Κρήτης – Περιφερειακής Ενότητας Ρεθύμνης, με την επιστημονική συμμετοχή των παιδιάτρων της Παγκρήτιας Παιδιατρικής Εταιρείας. 

Στο Συνέδριο θα μιλήσουν οι εξής σπουδαίοι διεθνείς ομιλητές: ο Καναδός παιδίατρος Jack Newman, σύμβουλος για θέματα θηλασμού της UNICEF ( www.ibconline.ca  ) και η Αμερικανίδα ψυχολόγος Kathleen Kendall-Tackett ( www.kathleenkendall-tackett.com ), συγγραφέας παγκοσμίως best-seller βιβλίων για τον θηλασμό και την επίδρασή του στην ψυχολογία της μητέρας. Και οι δύο αποτελούν σημαντικές προσωπικότητες του διεθνούς ιατρικού δυναμικού σχετικές με το εν λόγω αντικείμενο. Στο πρόγραμμα θα συμμετάσχουν επίσης Έλληνες νεογνολόγοι, παιδίατροι, ενδοκρινολόγος,  IBCLCs, La Leche league Leaders αλλά και ειδικοί, υποστηρικτές της προώθησης του μητρικού θηλασμού, ενώ την έναρξή του καθώς και τη βαρύτητα του θα σηματοδοτήσουν με χαιρετισμό ο Υπουργός Υγείας, κύριος Ανδρέας Ξανθός αλλά και εκπρόσωποι της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Στόχος μας είναι να καλυφθεί το θέμα του θηλασμού συνολικά και να υποστηριχθούν τόσο οι επαγγελματίες υγείας όσο και οι ενδιαφερόμενοι γονείς μέσα από τις τεκμηριωμένες επιστημονικά ομιλίες των συνέδρων μας, με δυνατότητα ταυτόχρονης διερμηνείας καθόλη τη διάρκεια του Συνεδρίου.

Μετά τη λήξη του Συνεδρίου η Ομάδα Φωνές του Νότου με αφορμή το Επετειακό  Συνέδριο Θηλασμού θα παρουσιάσουν την παράσταση: “Ολόκληρος ο κόσμος μια  σταλιά” στο Ωδείο Ρεθύμνου.

“…επειδή ολόκληρος ο κόσμος μας είναι το μια σταλιά παιδί μας,
επειδή ολόκληρος ο κόσμος κρύβεται σε μια σταλιά μητρικό γάλα, 
επειδή ολόκληρος ο κόσμος του θηλασμού βρέθηκε στο μια σταλιά Ρέθυμνο…”

Μια παράσταση για όλους με επίκεντρο την οικογένεια και τα δυνατά συναισθήματα που απορρέουν από αυτή! 

Περισσότερες πληροφορίες και εγγραφές στην ιστοσελίδα του Συνεδρίου: https://galaxiaslllgr-reth-conf.gr/

 

Λίγα λόγια για τους διοργανωτές:

Ο σύλλογος «Γαλαξίας» ιδρύθηκε το 2007 και από τότε  έχει ασχοληθεί με την διοργάνωση ετησίων ημερίδων, την μετάφραση έντυπου  υλικού και δίνει το παρών σε εκδηλώσεις για την προαγωγή του μητρικού  θηλασμού στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Οι Διεθνώς Πιστοποιημένοι  Σύμβουλοι Γαλουχίας IBCLC έχουν τις ειδικές γνώσεις, την άριστη  δεξιοτεχνία και ορθή επαγγελματική στάση ώστε να παρέχουν ποιοτική,  θεωρητική και πρακτική βοήθεια, συμπαράσταση και υποστήριξη στα μωρά και  στις μητέρες, για να καταφέρουν να θηλάσουν. Δουλεύουν για την πρόληψη  και την επίλυση των προβλημάτων Μητρικού Θηλασμού. Ενθαρρύνουν και  υποστηρίζουν την πρωτοβουλία των γονέων και την συμμετοχή τους στις  αποφάσεις που αφορούν το παιδί τους πριν και μετά την γέννησή του.  Γενικότερα ενθαρρύνουν ένα κοινωνικό περιβάλλον που υποστηρίζει τις  θηλάζουσες οικογένειες. (https://galaxiasibclc.gr/ )

Ο  Σύνδεσμος Θηλασμού Ελλάδος – La Leche League Greece  (www.lllgreece.org), ιδρύθηκε από μητέρες το 1979 και εκπροσωπεί στην  Ελλάδα τον Διεθνή Σύνδεσμο Θηλασμού (τη La Leche League International,  www.llli.org), μια ανεξάρτητη μη κερδοσκοπική οργάνωση που προσφέρει  πληροφόρηση, ενθάρρυνση και υποστήριξη στις μητέρες που θέλουν να  θηλάσουν τα παιδιά τους. Η La Leche League International (LLLI) είναι η  παλαιότερη και μεγαλύτερη οργάνωση θηλασμού στον κόσμο (διαθέτει ομάδες  σε περισσότερες από 70 χώρες). Θεωρείται παγκόσμια αυθεντία σε θέματα  θηλασμού και μ’ αυτό το κύρος συμβουλεύει από το 1979 τον ΟΗΕ σε θέματα  θηλασμού και συνεχίζει να εργάζεται προς αυτήν την κατεύθυνση και με  άλλους διεθνείς φορείς. Ως Σωματείο είναι εγγεγραμμένο στο Εθνικό Μητρώο  Φορέων Παροχής Κοινωνικής Φροντίδας του Υπουργείου Υγείας και  Κοινωνικών Ασφαλίσεων.

Θα είναι μεγάλη μας χαρά να είστε μαζί μας στο Ρέθυμνο!

Η Οργανωτική Επιτροπή,
Παναγιούλα Μέξη-Μπουρνά, Παιδίατρoς-Νεογνολόγος,  Πιστοποιημένη Σύμβουλος Γαλουχίας IBCLC, Δ/ντης ΕΣΥ Γ Παιδιατρικής  Κλινικής ΠΓ Νοσοκομείο «Αττικόν», Πρόεδρος Συλλόγου «Γαλαξίας»
Νίκος Βαράκης, Παιδίατρος, Πιστοποιημένος Σύμβουλος Γαλουχίας IBCLC, Πρόεδρος Οργανωτικής Επιτροπής
Βίκυ Μπαζούλα-Παπαδάκη, Σύμβουλος Θηλασμού της La Leche League  International, Υπεύθυνη Επικοινωνίας της WABA για Ελλάδα & Κύπρο,  Μέλος Οργανωτικής Επιτροπής

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς