Τελευταία Νέα

Εντοπίστηκε μεγάλο κοίτασμα φυσικού αερίου στην Κύπρο

Στην ανακάλυψη ενός τεράστιου κοιτάσματος στο οικόπεδο 10 της αποκλειστικής οικονομικής ζώνης της Κυπριακής Δημοκρατίας φαίνεται πως προέβη η αμερικανική εταιρεία ExxonMobil κάτι το οποίος αναμένεται να δημιουργήσει νέες αναταραχές στην περιοχή.

Την ανακάλυψη αυτή δημοσιοποίησε στο ιταλικό «Agenzia Nova» μια κυπριακή πηγή υψηλού επιπέδου στο περιθώριο του συνεδρίου EGYPS 2019 που διεξάγεται στο Κάιρο, η οποία ωστόσο ζήτησε να παραμείνει ανώνυμη. Η ίδια η αμερικανική εταιρεία ExxonMobil αναμένεται να ανακοινώσει την επόμενη εβδομάδα την νέα της αυτή μεγάλη ανακάλυψη.

«Το κοίτασμα δεν είναι τόσο μεγάλο όσο το Zohr αλλά έχει παρόμοιο αποθεματικό», δήλωσε η πηγή σύμφωνα με το Agenzia Nova.

Ναυτική άσκηση ετοιμάζει η Τουρκία

Την ίδια ώρα, η Άγκυρα ετοιμάζει από τις 27 Φεβρουαρίου έως τις 8 Μαρτίου μια νέα μεγάλη ναυτική άσκηση με την ονομασία «Γαλάζια Πατρίδα», αναπτύσσοντας πολεμικά πλοία στην Ανατολική Μεσόγειο, το Αιγαίο και την Μαύρη Θάλασσα.

Νωρίτερα, στις 20 Φεβρουαρίου, οι Τούρκοι έχουν προγραμματίσει την αποστολή δεύτερου πλοίου για γεωτρήσεις σε θαλάσσιες περιοχές ανοιχτά της Κύπρου.

Η τουρκική πλευρά έχει γνωστοποιήσει την πρόθεσή της για γεωτρήσεις ακόμη και σε ύδατα εντός της κυπριακής ΑΟΖ, ανεβάζοντας έτσι την ένταση στην περιοχή.

Δείτε επίσης!

Η Uni-pharma ξεκινά τη δωρεάν διάθεση του Unikinon (χλωροκίνη) σε Ελλάδα και Κύπρο

Σύμφωνα με ανακοίνωσή της, η φαρμακοβιομηχανία Uni-pharma SA ξεκινά από αύριο Παρασκευή 3 Απριλίου 2020, …

Κρήτη – Δημόκριτος Ζερβάκης – Κρητικός ο νέος Αρχηγός στην Εθνική Φρουρά Κύπρου

Αντιστράτηγος Ζερβάκης: Νέος Αρχηγός στην Εθνική Φρουρά – Διαδέχεται από τον πλέον καταξιωμένο αντιστράτηγο Λεοντάρη …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Font Resize