Τελευταία Νέα

Ενισχυτικά εμβόλια σε παιδιά στο Λονδίνο μετά την εντοπισμό ιού πολιομυελίτιδας σε λύματα

Ο ιός εντοπίζεται για πρώτη φορά από την δεκαετία του 1980 – Αρχίζει άμεσα εμβολιαστική εκστρατεία για την πρόληψη ξεσπάσματος κρουσμάτων

O Πύργος του Λονδίνου φωτισμένος και με το σύνθημα “Σταμάτηστε την πολιομυελίτιδα τώρα” κατά την Παγκόσμια Ημέρα κατά της Νόσου στις 24 Οκτωβρίου 2021
AARON CHOWN – PA IMAGES VIA GETTY IMAGES

Η Βρετανία ξεκινά μια εκστρατεία χορήγησης ενισχυτικού εμβολίου για την πολιομυελίτιδας για παιδιά ηλικίας κάτω των 10 ετών που ζουν στο Λονδίνο, αφού διαπιστώνεται πως ο ιός εξαπλώνεται στην πρωτεύουσα για πρώτη φορά από τη δεκαετία του 1980.

Η Υπηρεσία Ασφάλειας Υγείας του Ηνωμένου Βασιλείου εντόπισε 116 ιούς πολιομυελίτιδας σε 19 δείγματα λυμάτων φέτος στο Λονδίνο, αφού πρώτα έστειλε μια προειδοποίηση για τον εντοπισμό του ιού τον Ιούνιο.

Τα επίπεδα του ιού της πολιομυελίτιδας που βρέθηκαν και η γενετική ποικιλομορφία έδειξαν ότι η μετάδοση λάμβανε χώρα σε μια σειρά από δήμους του Λονδίνου, ανέφερε η υπηρεσία την Τετάρτη.

Δεν έχουν εντοπιστεί ακόμη κρούσματα, αλλά, σε μια προσπάθεια να προληφθεί ένα πιθανό ξέσπασμα, οι γενικοί γιατροί θα καλούν πλέον παιδιά ηλικίας 1-9 ετών για αναμνηστικά εμβόλια ενώ παράλληλα θα διεξαχθεί μια ευρύτερη εκστρατεία.

Τα ποσοστά εμβολιασμού σε όλο το Λονδίνο ποικίλλουν, αλλά είναι κατά μέσο όρο κάτω από το ποσοστό κάλυψης 95% που προτείνει ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας ως απαραίτητο για τη διατήρηση της πολιομυελίτιδας υπό έλεγχο.

Όλες οι Ειδήσεις από την Κρήτη, την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο cretedoc.org

Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησέ μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.