Τελευταία Νέα

Ενδοχώρα Ρεθύμνου και αθλητισμός στα καλύτερά τους

Με συμμετοχές από ολόκληρη την Κρήτη και την υπόλοιπη Ελλάδα, πραγματοποιήθηκε ο 5ος Νικηφόρειος δρόμος στην ενδοχώρα του δήμου Ρεθύμνου με πλήθος παράλληλων αθλητικών δραστηριοτήτων για όλες τις ηλικίες. Η διοργάνωση χρόνο με το χρόνο γίνεται ακόμη καλύτερη χάρις την βοήθεια των εθελοντών, ενώ το ραντεβού ανανεώθηκε για το επόμενο έτος.

Τις καλύτερες εντυπώσεις άφησε ο 5ος Νικηφόρειος δρόμος στο Ρέθυμνο. Σκοπός της διοργάνωσης είναι η παρακίνηση για συμμετοχή όλων, ανεξάρτητα από την ηλικία, σε αθλητικές δράσεις και η ταυτόχρονη ανάδειξη, μέσα από τον αθλητισμό, της πλούσιας ενδοχώρας του δήμου Ρεθύμνου, αναδεικνύοντας την ιστορικότητα και την φυσική ομορφιά του τόπου.

Σε όλους τους τερματίσαντες δρομείς δόθηκε αναμνηστικό δίπλωμα, μετάλλιο, τεχνικό μπλουζάκι, σακίδιο και αναμνηστικά δώρα!

Αναλυτικά το δελτίο τύπου της διοργάνωσης:

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε την  Κυριακή 22 Απριλίου, ο «5ος ΝΙΚΗΦΟΡΕΙΟΣ ΔΡΟΜΟΣ στους Οικισμούς της Δημοτικής Ενότητας Νικηφόρου Φωκά του Δήμου ΡΕΘΥΜΝΗΣ. Τη διοργάνωση ανέλαβαν το Τμήμα Αθλητισμού του Δήμου Ρεθύμνης και ο Σύλλογος Δρομέων Υγείας ο Ορειβατικός Σύλλογος Ρεθύμνου με τη στήριξη της Περιφερειακής Ενότητας Ρεθύμνου και με τη συνεργασία των Πολιτιστικών Συλλόγων  της Δημοτικής Ενότητας  Νικηφόρου Φωκά.

 

 Ο Νικηφόρειος Αγώνας, περιελάμβανε αγώνα δρόμου και ποδηλατοβόλτα μήκους 22.400μ με αφετηρία το Ατσιπόπουλο και τερματισμό το  Καλονύκτη,  παιδικό αγώνα 1.200μ. από τον Πρινέ έως το Ατσιπόπουλο,   αγώνα σκυταλοδρομίας  2 Χ 11.200 μ. με εκκίνηση το Ατσιπόπουλο και τερματισμό το Καλονύκτη,  αγώνα δρόμου και δυναμικό βάδισμα 5.300μ από το χωριό Αγ. Κωνσταντίνος και τερματισμό το Καλονύκτη, παιδικό αγώνα 2000μ. από την Παλαίλημνο και τερματισμό το Καλονύκτη, και φυσιολατρική διαδρομή βουνού .

 

Η μεγάλη συμμετοχή αθλητών όλων των ηλικιών ( πάνω από  400 συμμετέχοντες στα αθλήματα), από όλη την Κρήτη  την υπόλοιπη Ελλάδα  και το εξωτερικό καθώς και η άψογη συνεργασία των Πολιτιστικών Συλλόγων των χωριών με τους διοργανωτές, επιβεβαίωσαν την μεγάλη επιτυχία του 5ου ΝΙΚΗΦΟΡΕΙΟΥ ΔΡΟΜΟΥ και την καθιέρωση του ως αγώνα , σημαντικό για το Δήμο ΡΕΘΥΝΗΣ,  ο οποίος πέραν των κινήτρων που προσφέρει σε όλους για ενασχόληση με τον αθλητισμό υπηρετεί και την προσπάθεια του Δήμου μας για να αναδείξει μέσα από υγιείς και συλλογικές δράσεις το φυσικό πλούτο της ενδοχώρας την ιστορικότητα των Οικισμών αλλά και τη δυναμική των κατοίκων τους.

 

Μετά το πέρας των αγωνισμάτων, απονεμήθηκαν μετάλλια και δώρα σε όλους τους συμμετέχοντες καθώς και κύπελλα στους νικητές.

 

Τη λήξη του Νικηφόρειου αγώνα σηματοδότησε η θερμή φιλοξενία των κατοίκων της περιοχής με την παράθεση ενός πλούσιου παραδοσιακού γεύματος σε όλους τους συμμετέχοντες και παρευρισκόμενους  στο χωριό  Καλονύχτι,  το οποίο  προσέφεραν ο Πολιτιστικός Σύλλογος Καλονυκτίου.

 

 

(Σας επισυνάπτουμε κατάλογο με τα ονόματα νικητών )

 

ΓΕΝΙΚΗ ΑΝΔΡΩΝ  2018 22,400

 

ΟΝΟΜΑ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΧΡΟΝΟΣ
 

ANDREI BALASALI

ΡΟΥΜΑΝΙΑ 1:28:50:33
ΜΑΝΩΛΗΣ ΣΗΦΑΚΗΣ ΗΡΑΚΛΕΙΟ(ΟΦΗ) 1:28:50:46
ΣΤΑΥΡΟΣ ΖΑΓΚΑΝΑΣ

 

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΔΡΟΜΕΩΝ ΥΓΕΙΑΣ ΧΑΝΙΩΝ 1:32:13

 

 

ΓΕΝΙΚΗ   ΓΥΝΑΙΚΩΝ 2018  22,400

ΟΝΟΜΑ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΧΡΟΝΟΣ
MARIELA TSIPA ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΔΡΟΜΕΩΝ ΥΓΕΙΑΣ ΡΕΘΥΜΝΟΥ 1:49:30
ΑΝΤΙΓΟΝΗ ΚΑΠΕΤΑΝΑΚΗ

 

ΧΑΝΙΑ 2:02:34
ANNA VELEVA ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΔΡΟΜΕΩΝ ΥΓΕΙΑΣ ΡΕΘΥΜΝΟΥ 2:14:03

 

 

ΓΕΝΙΚΗ ΑΝΔΡΩΝ  2018 5,300

 

ΟΝΟΜΑ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΧΡΟΝΟΣ
ΓΙΑΝΝΗΣ ΓΑΛΕΡΟΣ

 

ΡΕΘΥΜΝΟ 0:21:51
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΝΤΑΖΗΣ ΣΔΥΡ 0:22:11
ΚΩΝ/ΝΟΣ ΒΡΟΝΤΑΚΗΣ ΧΑΝΙΑ 0:22:58

 

 

ΓΕΝΙΚΗ   ΓΥΝΑΙΚΩΝ 2018  5,300

ΟΝΟΜΑ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΧΡΟΝΟΣ
 JULIA SUHODOLSKA ΛΕΤΟΝΙΑ 0:27:00
CAMILLA ERIKSSON MANIOUDAKI ΣΟΥΗΔΙΑ 0:27:41
ΣΤΑΛΑ ΠΟΠΗ ΡΕΘΥΜΝΟ 0:29:28

 

 

 

ΓΕΝΙΚΗ   2018 ΣΚΥΤΑΛΟΔΡΟΜΙΑ

 

ΟΝΟΜΑ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΧΡΟΝΟΣ
ΚΟΣΤΑΚΗΣ ΑΝΤΩΝΗΣ-ΠΟΛΑΚΗΣ ΑΝΤΩΝΗΣ ΧΑΝΙΑ 1:34:46
ΟΙΚΟΝΟΜΑΚΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΕΤΡΟΓΙΑΝΝΗΣ ΜΑΝΩΛΗΣ ΣΔΥΡ 1:37:26
ΑΝΤΩΝΑΚΗΣ ΛΕΥΤΕΡΗΣ ΠΑΠΑΔΑΚΗΣ ΘΩΜΑΣ ΣΔΥΡ 1:47:18

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς