Τελευταία Νέα

Ένας Κρητικός γύπας στο χειρουργείο!

Σε χειρουργική επέμβαση, η οποία διήρκεσε τρεις ώρες, υπεβλήθη ο Κρητικός γύπας, ο οποίος ταξίδεψε στην Αθήνα με κάταγμα στη δεξιά κνήμη

Ένας ενήλικος Κρητικός γύπας με κάταγμα στη δεξιά κνήμη χειρουργήθηκε την Πέμπτη 20 Φεβρουαρίου στην Αθήνα στο πλαίσιο δύσκολης χειρουργικής επέμβασης, η οποία έγινε στην Αθήνα από τους χειρούργους – κτηνίατρους Μπάμπη Χαραλαμπίδη και Αχιλλέα Ακρίβο.

Η επέμβαση είχε αυξημένο συντελεστή δυσκολίας, καθώς το πόδι του πτηνού είχε κολλήσει στραβά. Το χειρουργείο διήρκεσε τρεις ώρες, καθώς οι δυο κτηνίατροι και το επιτελείο τους χρειάστηκε προηγουμένως  ξεκολλήσουν τα στραβοκολλημένα οστά, να τα ευθυγραμμίσουν και να τα ενώσουν χρησιμοποιώντας πλάκα και βίδες.

Ο γύπας είχε βρεθεί τραυματισμένος από ένα βοσκό, ο οποίος τον κράτησε περίπου τρεις εβδομάδες πριν ενημερώσει το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Κρήτης και στηθεί η επιχείρηση για τη μεταφορά του στην Αθήνα, στις εγκαταστάσεις του ΑΝΙΜΑ – Σύλλογος Προστασίας και Περίθαλψης Άγριας Ζωής, όπου έγινε εκτίμηση της κατάστασης του και αποφασίστηκε η ενδεδειγμένη λύση για την αποκατάσταση του κατάγματος.

«Έχουμε μπροστά μας μια δύσκολη ανάρρωση, αρκετών εβδομάδων. Να ευχηθούμε να έχει αίσιο τέλος», αναφέρουν οι υπεύθυνοι του Συλλόγου που ανακοίνωσαν την ολοκλήρωση της χειρουργικής επέμβασης και κοινοποίησαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης φωτογραφίες από την επέμβαση.

Από:Κοκκάλη Έλλη

Δείτε επίσης!

Συγκλονίζει ο γιατρός που έκανε την επέμβαση στον Πέτρο Τατσόπουλο – Είπα «ή τώρα χειρουργείο ή τελειώνει»

Τις δραματικές στιγμές λίγο πριν από την κρίσιμη επέμβαση στον πρώην βουλευτή και συγγραφέα Πέτρο …

Γύπας έπεσε πάνω σε λεωφορείο στην εθνική οδό Χανίων – Ρεθύμνου

Ένα απρόσμενο ατύχημα συνέβη στο ύψος των Αγίων Πάντων στα Χανιά Ένας γύπας που πετούσε …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Font Resize