Τελευταία Νέα

Ένα κέντρο κοινότητας για να μην χάσουμε ξανά έναν Βαγγέλη Γιακουμάκη μια Στέλλα Ακουμιανάκη και να χαθεί ένας Νίκος Σειραγάκης

Ένα πάγιο αίτημα της κοινωνίας του Ρεθύμνου βαίνει προς ικανοποίηση. Κέντρο κοινότητας για την ψυχική υγεία παιδιών και εφήβων πρόκειται να λειτουργήσει μέσα στο 2018 μετά από αγώνα και αγωνίες ετών από τα σκάνδαλα που ξεσπούν κατά καιρούς με θύματα ανηλίκους. Ο θάνατος της Στέλλας Ακουμιανάκη, του Βαγγέλη Γιακουμάκη και το σκάνδαλο παιδεραστίας του Νίκου Σειραγάκη είναι από τις μεγαλύτερες πληγές που φέρει η κοινωνία του Ρεθύμνου που αν μη τι άλλο χρειάζεται απόλυτα την στήριξη από μια δομή που θα φροντίζει σε επιστημονική βάση τη ζωή των ανηλίκων.

Μετά από προσπάθειες ετών, η ίδρυση κέντρου κοινότητας για την ψυχική υγεία παιδιών και εφήβων στο Ρέθυμνο, δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα της κυβέρνησης. Θα απασχολεί 13 ειδικούς στην κλινική ψυχολογία, την παιδοψυχολογία, παιδοψυχιατρική και άλλες σχετικές ειδικότητες, καλύπτοντας ένα σημαντικό κενό στις υπηρεσίες ψυχικής υγείας, σύμφωνα με τον υπουργό υγείας Ανδρέα Ξανθό.

Η αφύπνιση στην κοινωνία του Ρεθύμνου για ζητήματα ψυχικής υγείας παιδιών και εφήβων πέρασε από δύσκολα μονοπάτια μετά την απώλεια στης Στέλλας Ακουμιανάκη από υπερβολική κατανάλωση αλκοόλ, του Βαγγέλη Γιακουμάκη από εκφοβισμό και το σκάνδαλο παιδεραστίας του Νίκου Σειραγάκη που εκμεταλλεύτηκε ψυχές ανηλίκων. Η νέα δομή εξασφαλίζει τις θέσεις εργασίας που αντιστοιχούν στο Ρέθυμνο από το κλείσιμο του ψυχιατρείου στα Χανιά, δεν αποστερεί όμως θέσεις εργασίας από το νοσοκομείο, σύμφωνα με τον διοικητή, Γιώργο Φραγκιαδάκη.

Όπως εξηγεί ο ψυχίατρος Αντώνης Λιοδάκης, η οικογένεια και το σχολείο δεν μπορούν πια να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων με αποτέλεσμα τα παιδιά και οι έφηβοι να στρέφονται στην μικροπαραβατικότητα, την κατανάλωση αλκοόλ, τσιγάρου και ακόμα πιο εξαρτησιογόνων παράνομων ουσιών με αποτέλεσμα να είναι αρκετά αναγκαίο να υπάρχει μια επαγγελματική στήριξη και θωράκιση της νέας γενιάς από εξειδικευμένο δημόσιο φορέα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς