Τελευταία Νέα

Ένα «χρυσό» μπέργκερ αξίας 800 ευρώ

Εστιατόριο σε γνωστό ξενοδοχείο του Τόκιο περιλαμβάνει στο μενού του ένα μπέργκερ αξίας 800 ευρώ, προς τιμήν του νέου αυτοκράτορα της Ιαπωνίας.

Το «πολύτιμο» αυτό μπέργκερ που ζυγίζει τρία κιλά και έχει διάμετρο 25 εκατοστά, περιέχει φουά γκρα, φέτες βοδινού και μαύρη τρούφα μέσα στο στρογγυλό φραντζολάκι που είναι πασπαλισμένο με χρυσό.

«Θέλαμε να τιμήσουμε τον νέο αυτοκράτορα και μια νέα εποχή για την Ιαπωνία», εξηγεί ο σεφ Πάτρικ Σιμάντα, την ώρα που παρασκευάζει το βαρύ πιάτο.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ – ΜΠΕ, με το πιάτο αυτό ο σεφ επιζητεί μεν τη δημοσιότητα αλλά το θεωρεί επίσης «ευκαιρία να βρεθεί κοντά στις ιαπωνικές ρίζες του», όπως δηλώνει ο Αμερικανός σεφ ό οποίο έχει ςκαταγωγή από την Ιαπωνία.

Το Golden Giant Burger όπως ονομάζεται αυτό το «χρυσό» μπέργκερ διατίθεται στην εξωφρενική τιμή των 100.000 γεν και θα παραμείνει στο μενού του εστιατορίου έως τα τέλη Ιουνίου.

 

Η Ιαπωνία απαγόρευε επί μακρόν την κατανάλωση κρέατος, μια απαγόρευση που ήρθη από τον αυτοκράτορα Μεϊτζί το 1872 και από το τέλος του Β΄Παγκοσμίου Πολέμου, το μπέργκερ έχει τη δική του θέση στη χώρα.

Η κυβέρνηση της Ιαπωνίας, αποκάλυψε το όνομα της εποχής που θα αρχίσει την 1η Μαΐου: «Reiwa», του οποίου δύο ιδεογράμματα συνδυασμένα μεταξύ τους παραπέμπουν στην αρμονία που φέρνει ελπίδα, σύμφωνα με τον πρωθυπουργό Σίνζο Άμπε.

Η ονομασία αυτή θα συνοδεύει τη βασιλεία του Ναρουχίτο που θα διαδεχτεί τον Ακιχίτο, μετά την κατ΄εξαίρεση παραίτησή του από τον θρόνο λόγω της μεγάλης του ηλικίας.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.