Τελευταία Νέα

Εμπόριο και καφεστίαση σε χαμηλές τιμές και τζίρους στο Ρέθυμνο

Σαν κόρη οφθαλμού, να διαφυλαχθεί η εικόνα της παλιάς πόλης του Ρεθύμνου, ζητούν έμποροι και εστιάτορες με δεδομένο ότι πλέον και οι επισκέπτες του νησιού δεν είναι το ίδιο οικονομικά εύρωστοι με άλλοτε και κατά συνέπεια ο όποιος τουρισμός πρέπει να παραμείνει αλώβητος. Ετοιμάζονται αλλαγές στο ιστορικό κέντρο προς αυτή την κατεύθυνση με τη συνεργασία αυτοδιοίκησης και σωμάτων ασφαλείας.

Με τις πληγές του χειμώνα εμφανείς στα οικονομικά τους, έμποροι και εστιάτορες της παλιάς πόλης του Ρεθύμνου ζητούν σχέδιο και αποτελεσματικότητα στην καθαριότητα, την ανάπτυξη των τραπεζοκαθισμάτων και την ηχορύπανση. Ο τζίρος παραμένει εδώ και σχεδόν 10 χρόνια σε καθίζηση, ενώ από το 2014 κι έκτοτε η κατάσταση είναι στα όρια της απελπισίας. Οι τιμές παραμένουν ίδιες και χαμηλότερες τόσο στο εμπόριο, όσο και στην καφεστίαση, χωρίς αυτό να είναι αρκετό για τόνωση της τοπικής οικονομίας τον χειμώνα.

Εργαζόμενοι και ιδιοκτήτες προσβλέπουν στη νέα τουριστική περίοδο, με τον έμπορο της παλιάς πόλης, Νίκο Τζαγκαράκη, να τονίζει ότι ναι μεν οι επισκέπτες δεν έχουν την οικονομική επιφάνεια των περασμένων ετών, ωστόσο θα πρέπει να παραμείνει σε υψηλά επίπεδα η ποιότητα και η εξυπηρέτηση για την σταδιακή εξυγίανση των οικονομικών του κλάδου.

Σημαντική αλλαγή στην τήρηση του δακτυλίου, θα είναι η τοποθέτηση επιπλέον εξοπλισμού καταγραφής των εισόδων και εξόδων του ιστορικού κέντρου με τον δημοτικό σύμβουλο και εστιάτορα, Όθωνα Χριστουλάκη, να καλεί τους πολίτες σε συνεργασία.

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς