Τελευταία Νέα

Ελούντα – Ξεκινούν με γεωτρήσεις στο βυθό για την επένδυση στα «Πλευρά»

Μπορεί να μην είδαμε ακόμη μπουλντόζες της «Mirum» να εισβάλουν στα «Πλευρά», θα δούμε όμως γεωτρύπανο! Για την ακρίβεια… βυθοτρύπανο! Η εταιρεία ζήτησε από το ΥΕΝ άδεια για να πραγματοποιήσει δοκιμαστικές γεωτρήσεις στο βυθό, κάτω από τα Πλευρά, όπου έχει χωροθετηθεί η μαρίνα, χωρητικότητας περί τα 65 σκάφη και δυνατότητα βραχείας παραμονής αρκετά περισσότερων. Μάλιστα η άδεια αφορούσε τον κατάπλου πλωτού γεωτρύπανου στην περιοχή μέσα στον Οκτώβριο.

Σύμφωνα με πληροφορίες της στήλης, η εισήγηση του Λιμεναρχείου Αγίου Νικολάου προς το ΥΕΝ ήταν να μην έλθει τέτοια εξέδρα για μια τέτοια δραστηριότητα πριν το τέλος της τουριστικής σεζόν.

Αν, όπως είδαμε σε προηγούμενο ρεπορτάζ της ΑΝΑΤΟΛΗΣ, τα τελευταία ξενοδοχεία στην περιοχή κλείνουν μέσα στην πρώτη εβδομάδα του Νοεμβρίου, θα πρέπει να αναμένουμε την έλευση του γεωτρύπανου αμέσως μετά, πιθανότατα μέσα στο πρώτο δεκαήμερο του επόμενου μήνα.

Οι γεωτρήσεις θα είναι το πρώτο βήμα για τη μελέτη κατασκευής της μαρίνας, αφού με τον τρόπο αυτό θα εξεταστεί η σύσταση των ιζημάτων και πετρωμάτων του βυθού σε εύλογο βάθος, ώστε να υπολογιστεί και ο τρόπος θεμελίωσής της.

Οι εργασίες αυτές, έστω και στο βυθό, θα δώσουν και το πρώτο σήμα, ότι αρχίζει να «κινείται» η επένδυση…

ΝΙΚΟΣ ΤΡΑΝΤΑΣ

Δείτε επίσης!

Άγιος Νικόλαος – Ένα υποβρύχιο μουσείο στον αρχαίο Ολούντα;

Η Περιφέρεια Θεσσαλίας δημιούργησε ένα υποβρύχιο μουσείο γύρω από ένα αρχαίο ναυάγιο, της Περιστέρας, στα …

Άγιος Νικόλαος – Επέστρεψε στη μαρίνα με λαγοκέφαλους και τρυπημένα δίχτυα

Ο καπετάν Μιχάλης Βλασάκης επέστρεψε στη Μαρίνα από το ψάρεμά του και αντί για καλά ψάρια έφερε λαγοκέφαλους και …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Font Resize