Τελευταία Νέα

Elounda Hills – Ξεκινούν γεωτρήσεις για την μαρίνα στα Πλευρά

Στη θαλάσσια περιοχή, κάτω από τα Πλευρά, όπου είναι σχεδιασμένο να γίνει το επενδυτικό σχέδιο «Elounda Hills» της εταιρείας «Mirum Hellas», κατέπλευσε πλωτός γερανός που φέρει γεωτρύπανο, για να διενεργήσει σειρά γεωτρήσεων προκειμένου να διαπιστωθεί η ποιότητα του θαλάσσιου πυθμένα, στο πλαίσιο της κατασκευής της μαρίνας που έχει λάβει προκαταρκτική χωροθέτηση, για να εξυπηρετήσει τους πελάτες της εγκατάστασης.

Ο πλωτός γερανός με την ονομασία «Μιχαήλ» νηολογίου Πειραιά, κατέπλευσε ρυμουλκούμενος από ρυμουλκό με βάση τον Πειραιά. Ανήκει στην εταιρεία «Δομική Κρήτης» και μισθώθηκε με σκοπό τη διάνοιξη ερευνητικών γεωτρήσεων.

Σύμφωνα με το σχεδιασμό, και ανάλογα με τις καιρικές συνθήκες που θα επικρατήσουν, θα παραμείνει εδώ περίπου ένα μήνα.

Τις γεωτρήσεις έχει αναλάβει τεχνική εταιρεία αποτελούμενη από γεωτεχνικό μηχανικό, μεταλλειολόγο μηχανικό και περιβαλλοντολόγο, η οποία και θα εκπονήσει τη μελέτη εφαρμογής της εγκατάστασης των λιμενικών έργων, για τη λειτουργία τουριστικού λιμένα. Οι διατρήσεις με την τεχνική περιστροφικών γεωτρήσεων θα διανοιχτούν σε απόσταση 2- 3 μ. η μία από την άλλη ή ανάλογα με τη διαφοροποίηση των γεωτεχνικών ενοτήτων που θα προκύψουν στο βυθό.

ΝΙΚΟΣ ΤΡΑΝΤΑΣ

Δείτε επίσης!

Ιεράπετρα – Ξενοδοχεία βίλες και μαρίνα στο Καβούσι

Με την διαδικασία των Στρατηγικών Επενδύσεων (Fast Track), προχωρά η μεγάλη τουριστική επένδυση του ομίλου …

Γυναίκα πήδηξε από το φλεγόμενο σκάφος στη Μαρίνα Γλυφάδας για να σωθεί

Μία γυναίκα που βρισκόταν σε ένα από τα σκάφη που έχει τυλιχτεί στις φλόγες στη …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Font Resize