Τελευταία Νέα

Έλενα Κουντουρά – Μία στις δύο νέες κλίνες της Ελλάδας έγιναν στην Κρήτη

Τη δυναμική και τον πρωταγωνιστικό ρόλο που έχει η Κρήτη στην εγχώρια τουριστική βιομηχανία εξήρε η Υπουργός Τουρισμού Έλενα Κουντουρά, στο περιθώριο των εγκαινίων του πάρκου Γκαγκάριν στο Ηράκλειο.

Η ίδια εμφανίστηκε αισιόδοξη και για την νέα χρονιά, μιλώντας και πάλι με τα καλύτερα λόγια για την μεγαλόνησο.

“Η Κρήτη έχει απίστευτες ομορφιές, είναι ένας καταπληκτικός προορισμός. Κι είναι ένας προορισμός παγκόσμια γνωστός”, είπε η κ. Κουντουρά, υποστηρίζοντας ότι στο κομμάτι της κρουαζιέρας στο νησί “υπάρχει μία πάρα πολύ μεγάλη αύξηση. Το ίδιο συμβαίνει και στις αεροπορικές αφίξεις, γιατί έχουμε κάνει στρατηγικές συμφωνίες και διαπραγματεύσεις”.

Η κ. Κουντουρά πρόσθεσε ότι “θέλουμε και προσπαθούμε, σε συνεργασία και με τα άλλα Υπουργεία, να αναβαθμίσουμε και τις υποδομές μας. Μακάρι να είχαμε περισσότερο χρόνο. Μέσα σε τέσσερα χρόνια όμως αυτή η κυβέρνηση έκανε εξαιρετικά έργα, έτσι ώστε να στηρίξουμε τις τουριστικές υποδομές. Συνεχίζουμε, υπάρχει τεράστια αύξηση στις επενδύσεις. Να σας πω μονάχα ότι από τις 55.000 κλίνες που δημιουργήθηκαν τα τρία τελευταία χρόνια με αυτό το… μπουμ που έκαναν οι επενδύσεις , μία στις δύο κλίνες είναι στην Κρήτη! Έχετε πάνω από 20.000 κλίνες στην Κρήτη τα δύο τελευταία χρόνια! Έτσι λοιπόν η ισορροπία του βιώσιμου τουρισμού, που αποτελεί και μία υπεύθυνη στάση από την πλευρά μας, έρχεται να βρει τη διαθεσιμότητα, αυτή που αξίζει η Κρήτη”.

Η Υπουργός Τουρισμού έκανε ιδιαίτερη μνεία στο γεγονός ότι έξι στους δέκα τουρίστες που επισκέπτονται την μεγαλόνησο “είναι υψηλού εισοδήματος και υψηλού μορφωτικού επιπέδου”, τονίζοντας ότι “η Κρήτη πραγματικά είναι πρωταγωνίστρια στον τουρισμό στην Ελλάδα”.

Οδηγός τα περσινά ρεκόρ

Η Υπουργός Τουρισμού ανέτρεξε στο 2018, το οποίο ήταν “ένα έτος με ιστορικό ρεκόρ αφίξεων για την Ελλάδα, με 33 εκατομμύρια. Και τα πρόσφατα στοιχεία από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Ταξιδίων και Τουρισμού, έδειξε ότι υπήρξε και ιστορικό ρεκόρ εσόδων, πάνω από 18,5 δισ. ευρώ, περίπου το 20% του ΑΕΠ μας”.

Το 2019, παρατήρησε η κ. Κουντουρά, “ξεκίνησε εξαιρετικά καλά, 10 % στις αφίξεις, που είναι πραγματικά συγκλονιστικό νούμερο”, ενώ σε ό,τι έχει να κάνει με τα έσοδα “έχουμε το απίστευτο νούμερο, τον Ιανουάριο, την αύξηση έως και 53%”.

Κοντολογίς, “ελπίζουμε ότι αυτή η χρονιά θα είναι εξίσου δυνατή. Θα διατηρήσουμε αυτή την μεγάλη δυναμική. Έχουμε λάβει τα μέτρα μας, αλλά έχουμε αναλάβει και πολλές πρωτοβουλίες, έτσι ώστε να συνεχιστεί η αύξηση του τουρισμού μας και τα επόμενα χρόνια”.

Δείτε επίσης!

Πλατεία Ομονοίας – Πώς θα γίνει η εμβληματική πλατεία της Αθήνας

Τα αποκαλυπτήρια λοιπόν της νέας πλατείας Ομονοίας θα γίνουν εντός Φεβρουαρίου και το μόνο για …

Έτσι θα είναι το ταξιδιωτικό γραφείο του μέλλοντος

Tην εικόνα του ταξιδιωτικού γραφείου του μέλλοντος αποκαλύπτει έρευνα της Ένωσης ανεξάρτητων ταξιδιωτικών πρακτόρων της …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Font Resize