Έξυπνα και πρακτικά tips για να καλύψετε τις γρατσουνιές στα ξύλινα έπιπλα

Ιδέες και λύσεις για το σπίτι με πρακτικά tips: «Πως θα καλύψω τις γρατσουνιές στα ξύλινα έπιπλα του σπιτιού».

Είναι ένα ερώτημα που πολλοί δεν την έχουν απαντήσει ακόμη. Ποιο είναι αυτό; «Πώς θα καλύψω τις γρατσουνιές στα ξύλινα έπιπλα του σπιτιού«. Ένα ερώτημα που όλο και περισσότεροι αναρωτιούνται πως θα το καταφέρουν. Γι’αυτό ακριβώς, είμαστε εμείς εδώ. Σας έχουμε τις πιο εκπληκτικές ιδέες και λύσεις για το σπίτι που θα σας λύσουν, πραγματικά, τα χέρια. Μάθετε, λοιπόν, ότι μόνο ένα υλικό έχει την ικανότητα να σώσει τα ξύλινα έπιπλα σας, βάζοντας τέλος στις γρατσουνιές και τα γδαρσίματα που καταστρέφουν την όψη τους.

Είτε έγινε από απροσεξία, είτε από υπερβολική χρήση, το «κακό» έγινε και το όμορφο ξύλινο τραπέζι σας έχει διάφορα σημάδια. Προτού καλύψετε την πρώην υπέροχη ξύλινη όψη του με ένα τραπεζομάντιλο, δεν έχετε παρά να κάνετε μια βόλτα από την κουζίνα σας. Ναι, καλά διαβάσατε. Πιο συγκεκριμένα, ψάξτε τα ντουλάπια σας για ξηρούς καρπούς και, συγκεκριμένα, καρύδια Βραζιλίας ή πεκάν.

Αφού, τα βρείτε σπάστε τον ξηρό καρπό στη μέση και αφαιρέστε την ψίχα του. Με αυτήν, τρίψετε απαλά τυχόν σημάδια και γρατσουνιές. Πώς είμαστε 100% σίγουροι ότι αυτή η λύση θα έχει αποτέλεσμα; Να ξέρετε ότι, τα έλαια που περιέχει το καρύδι εισχωρούν βαθιά στο ξύλο, με αποτέλεσμα να εξομαλύνουν τις αλλοιώσεις που εμφανίζει η επιφάνειά του.

ξύλινο τραπεζάκι
Αυτή η λύση είναι ένας πανεύκολος τρόπος για να διώξετε μικρογρατζουνιές από τα ξύλινα έπιπλα σας.

Αν, από την άλλη, τα ντουλάπια της κουζίνας σας εμφανίζουν έλλειψη σε ξηρούς καρπούς, δεν έχετε παρά να δοκιμάσετε ένα εναλλακτικό τρικ για να σώσετε τα φθαρμένα ξύλινα έπιπλα: ανακατέψτε 1/4 φλ. ξίδι και 3/4 φλ. ελαιόλαδο. Στη συνέχεια, βουτήξτε σε αυτό ένα καθαρό πανί και τρίψτε τα σημεία που εμφανίζουν γρατσουνιές για να τις εξαφανίσετε στο πι και φι.

Εxtra trick!

Ένα, ακόμη υλικό που κάνει πολύ καλή δουλειά στις γρατσουνιές είναι το φυστικοβούτυρο. Βάλτε λίγη ποσότητα πάνω στη γρατζουνιά και αφήστε το να δράσει για μια ώρα περίπου. Όταν περάσει η ώρα καθαρίστε το.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Font Resize