Τελευταία Νέα

Αγανακτούν οι εκπαιδευτικοί του Ρεθύμνου – “Παράλογες απαιτήσεις από ιδιοκτήτες ακινήτων”

Κόστος διαβίωσης για τους αναπληρωτές εκπαιδευτικούς στο Ρέθυμνο:

ΑΠΑΓΟΡΕΥΤΙΚΟ!

 

Στην πόλη μας, το Ρέθυμνο, τα τελευταία κυρίως χρόνια, το ζήτημα της εύρεσης κατοικίας έχει μετατραπεί σε σύγχρονο σισύφειο άγος. Αποτελεί πια ένα πιεστικό πρόβλημα στο οποίο η Κεντρική Πολιτεία αλλά και η Τοπική Αυτοδιοίκηση οφείλουν να παρέμβουν βρίσκοντας άμεσα λύσεις αξιοπρέπειας.

Η ραγδαία αύξηση της χρήσης διαδικτυακών τουριστικών πλατφορμών, μέσω των οποίων αποφεύγεται η απόδοση ΦΠΑ, αυξάνει την κερδοφορία των ιδιοκτητών και κατ’ επέκταση αυξάνεται το κόστος ενοικίασης των λίγων εναπομείναντων κατοικιών με αποτέλεσμα την αδυναμία εύρεσης σπιτιών προς ενοικίαση με αξιοπρεπείς όρους. Δε λείπουν και οι παράλογες απαιτήσεις μέρους των ιδιοκτητών όπως ενοικιάσεις για μικρά χρονικά διαστήματα πριν το άνοιγμα της τουριστικής περιόδου, με αιφνιδιαστικές εξώσεις κλπ και έτσι έχει διαμορφωθεί μία ασφυκτική κατάσταση για εκατοντάδες εκπαιδευτικούς, φοιτητές και όχι μόνο.

Πως μπορεί άραγε να επιβιώσει ένας αναπληρωτής εκπαιδευτικός με μισθό 700 – 800 ευρώ όταν για μία γκαρσονιέρα το κόστος ενοικίασης μπορεί να φτάσει έως και τα 400 ευρώ; Να μην αναφέρουμε και τις περιπτώσεις εκπαιδευτικών με οικογένεια που αναπόφευκτα αναζητούν μεγαλύτερα σπίτια.

Οι αναπληρωτές εκπαιδευτικοί, οι νέοι γιατροί, οι φοιτητές είναι κομμάτι της πόλης και το ακριβό, πλέον, κόστος διαβίωσης μαζί με τα υψηλά ενοίκια κάνουν τη διαμονή τους απαγορευτική με ότι μπορεί να σημαίνει αυτό για την πόλη μας.

Να πάρουμε την υπόθεση στα χέρια μας!

 

  Τετάρτη 13/09

στις 17.00 στο Στέκι των Καθηγητών (Ηλιακάκη 16)

 

Καλούμε εκπαιδευτικούς, φοιτητές και όποιον άλλο ενδιαφερόμενο ώστε να ξεκινήσει διάλογος για προτάσεις δράσεων και κινητοποιήσεων.

 

 

 

Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης

 

 ΕΛΜΕ Ρεθύμνου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς