Τελευταία Νέα

Εκκλησία στις ΗΠΑ έβαλε σε κελιά τις μορφές του Ιησού, της Μαρίας και του Ιωσήφ!

Με τον τρόπο αυτό η εκκλησία μεθοδιστών Claremont United στέλνει το δικό της μήνυμα για τις οικογένειες μεταναστών που χωρίζονται στα σύνορα των ΗΠΑ

Σε μια απίστευτη συμβολική κίνηση προχώρησε μια εκκλησία μεθοδιστών στις Ηνωμένες Πολιτείες, προκειμένου να εκφράσει τη δυσαρέσκειά της για τον χωρισμό οικογενειών στα σύνορα της χώρας.

Συγκεκριμένα, η εκκλησία Claremont United Methodist επέλεξε να μην στολίσει μια… παραδοσιακή φάτνη, αλλά να τοποθετήσει το θείο βρέφος, τη Μαρία και τον Ιωσήφ μέσα… σε κελιά, «φωτογραφίζοντας» έτσι τις καταστάσεις που ζουν οικογένειες μεταναστών στα αμερικανικά σύνορα.

jesusss

Σε ποστάρισμά της στο Facebook, η Karen Clark Ristine από την εκκλησία Claremont United Methodist ανέφερε πως «αν το σκεφτείς, θα γεμίσουν με δάκρυα τα μάτια σου… Σε μια εποχή, όπου, στη χώρα μας, οικογένειες προσφύγων, που αναζητούν άσυλο στα σύνορά μας, χωρίζονται άθελά τους ο ένας από τον άλλον, αυτό μας θυμίζει την πιο γνωστή οικογένεια προσφύγων στον κόσμο: Την οικογένεια του Ιωσήφ και της Μαρίας. Λίγο μετά τη γέννηση του Ιησού, ο Ιωσήφ και η Μαρία αναγκάστηκαν να φύγουν με τον νέο τους γιο από τη Ναζαρέτ στην Αίγυπτο, για να ξεφύγουν από τον τύραννο βασιλιά Ηρώδη. Φανταστείτε ότι ο Ιωσήφ και η Μαρία χωρίστηκαν στα σύνορα και ότι ο Ιησούς δεν ήταν μεγαλύτερος από δύο χρονών όταν τον πήραν από τη μητέρα του, και τοποθετήθηκε πίσω από τους φράκτες ενός κέντρου κράτησης στα σύνορα, καθώς πάνω από 5.500 παιδιά βρίσκονταν ήδη εκεί για περισσότερα από τρία χρόνια. Ο Ιησούς μεγάλωσε για να μας διδάξει την καλοσύνη, το έλεος και την αποδοχή όλων των ανθρώπων».

Ακόμη, η Ristine ανέφερε πως στο κτήριο της εκκλησίας βρίσκεται κι ένα δεύτερο σετ της φάτνης, με τις φιγούρες του Ιησού, της Μαρίας και του Ιωσήφ να είναι μαζί, ώστε να παρουσιάσουν, με τον τρόπο αυτό, την επανένωση των οικογενειών.

Δείτε επίσης!

Αναστασιάδης μετά τη συνάντηση με Πομπέο – Να τερματιστούν άμεσα οι παράνομες δραστηριότητες της Τουρκίας

Πομπέο-Αναστασιάδης -Φωτογραφία: AP «H επίσκεψη του κ. Πομπέο στην Κύπρο έρχεται σε καιρό κρίσιμων εξελίξεων …

Σήμερα η επίσκεψη Πομπέο στην Κύπρο – Πιθανή υπογραφή συμφωνίας για θέματα ασφαλείας

Η εξαγγελία της επίσκεψης Πομπέο έδωσε τροφή σε φήμες για «έκτακτη» παρέμβαση των ΗΠΑ, ώστε …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Font Resize