Τελευταία Νέα

Εκδήλωση της ICC WOMEN HELLAS – Γυναίκα & Ναυτιλία – Ασυμβίβαστο ή το μέλλον;

 

ICC WOMEN HELLAS

 

ΕΚΔΗΛΩΣΗ «ΝΕΟΜΑΙ – ΤΑΞΙΔΙ/ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ»

Γυναίκα & Ναυτιλία: Ασυμβίβαστο ή το μέλλον;

 

 

            Αθήνα, 9 Μαΐου 2022 –Στο πλαίσιο των Ποσειδωνίων, το ICC Women Hellas, διοργάνωσε την Τρίτη, 7 Ιουνίου, στο νεοκλασικό οίκημα της οδού Περικλέους 24, στον Πειραιά, την ξεχωριστή εκδήλωση Γυναίκα & Ναυτιλία: Ασυμβίβαστο ή το Μέλλον» και την εξαιρετικά καλαίσθητη έκθεση «ΝΕΟΜΑΙ – Ταξίδι/Επιστροφή», η οποία πραγματοποιήθηκε υπό την αιγίδα του Υπουργείου Ναυτιλίας, του Δήμου Πειραιά και του Ναυτικού Επιμελητηρίου.

Το μοναδικά διατηρητέο κτίριο της οδού Περικλέους 24, ένα οίκημα που χτίστηκε πριν από 115 χρόνια, με στοιχεία νεοκλασσικής αισθητικής του διάσημου αρχιτέκτονα της εποχής, Ερνέστου Τσίλλερ, άνοιξε τις πόρτες του για πρώτη φορά στο ευρύ κοινό. Η Αντιπρόεδρος του ICC Women Hellas, Ειρήνη Βενιάμη-Μάγκου, καλωσόρισε διακεκριμένες προσωπικότητες από τον πολιτικό, επιχειρηματικό και καλλιτεχνικό χώρο.

Την σύμπραξη των clusters Ναυτιλίας και Πολιτισμού του ICC Women Hellas, προλόγισαν η διακεκριμένη ιστορικός, Μαρία Ευθυμίου, η επιμελήτρια της έκθεσης, Μαριλένα Κουτσούκου-Καλλιτσάντση, καθώς και οι: Μαρία Μπερέτη-Νικολακοπούλου, Νένια Αδαμίδου, Λώρα Σωτηρακοπούλου, Δανάη Μπεζαντάκου, και Γιώργος Αλεξανδράτος. Την εκδήλωση χαιρέτησαν επίσης, η Υπουργός Παιδείας & Θρησκευμάτων Νίκη Κεραμέως, ο Δήμαρχος Πειραιά Γιάννης Μώραλης, καθώς και ο Πρόεδρος του ΙCC Hellas Πέτρος Δούκας μαζί με τον επίτιμο πρόεδρο του ICC Hellas  Νίκο Βερνίκο.

Τις ομιλίες συντόνισε η Χριστίνα Τριποδιανάκη, καθώς επίσης και τη δημιουργία του brand και την επικοινωνία της εκδήλωσης ανέλαβε η εταιρεία της CT Communications.

Μετά το πέρας των ομιλιών, οι καλεσμένοι είχαν την ευκαιρία να θαυμάσουν τις δημιουργίες των καλλιτεχνών: Καλλιόπη Λεμού, Χλόη Ακριθάκη, Νικομάχη Καρακωστάνογλου, Πέγκυ Κλιάφα,  Άννα Φαφαλιού και Έφη Χαλιορή. H επιμελήτρια και founder της Muse/Lab, Μαριλένα Κουτσούκου, επέλεξε για την έκθεση καλλιτέχνες που το έργο τους συνδέεται με τη θάλασσα, τον Πειραιά, τη ναυτιλία και το ταξίδι, με έναν πιο αφαιρετικό τρόπο δημιουργώντας έτσι έναν ύμνο στη γυναικεία δημιουργία, μια ωδή στην δύναμη της θάλασσας.

Σχετικά με το ICC Women Hellas

Το International Chamber of Commerce (ICC) που ιδρύθηκε το 1919 είναι  παγκόσμιος επιχειρηματικός οργανισμός, που εκφράζει με κύρος τις επιχειρήσεις από όλους τους τομείς δραστηριοτήτων, σε κάθε μέρος του κόσμου. Συνεργάζεται στενά με τα Ηνωμένα Έθνη, τον Παγκόσμιο Οργανισμό Εμπορίου, τον ΟΟΣΑ και άλλα διακυβερνητικά φόρουμ, συμπεριλαμβανομένου, του G8 και G20, όπου είναι η μοναδική φωνή της παγκόσμιας επιχειρηματικής κοινότητας. Εθνικές επιτροπές, ομάδες και άμεσα μέλη αποτελούν το παγκόσμιο δίκτυο που κάνει το ICC μοναδικό μεταξύ των επιχειρηματικών οργανισμών. Τα μέλη του ICC μέσω των εθνικών επιτροπών, ενημερώνουν τις κυβερνήσεις τους για τις διεθνείς επιχειρηματικές εξελίξεις και ανησυχίες. Ταυτόχρονα  τα μέλη του ICC  Hellas συμβάλλουν στο να είναι η Ελληνική «σημαία» παρούσα στις παγκόσμιες διαβουλεύσεις του ICC και στη παγκόσμια επιχειρηματική κοινότητα.

 

To ICC Women Hellas είναι η δυναμική ένωση διακεκριμένων ηγετικών στελεχών και καταξιωμένων γυναικών επαγγελματιών , που επιδιώκουν τη βελτίωση των συνθηκών και την ενδυνάμωση της θέσης των γυναικών στον επιχειρηματικό κλάδο  της Ελλάδας. Τα μέλη μας, γυναίκες με διαφορετικά προφίλ, από διαφορετικούς χώρους, τη βιομηχανία, τη ναυτιλία, τον τουρισμό, την ενέργεια, τις νεοφυείς επιχειρήσεις, τη δικαιοσύνη, την παιδεία, τον πολιτισμό, την υγεία, τον αθλητισμό, ενώνουν τις δυνάμεις τους για έναν σκοπό. Την ενθάρρυνση της γυναικείας επιχειρηματικότητας, με την συμμετοχή περισσότερων γυναικών στην οικονομική ζωή της χώρας και στον δημόσιο διάλογο.

 

Ηλέκτρα Καλούδη, Νάντια Σταυροπούλου, Άννα Καμαρίδη, Μαριλένα Κουτσούκου- Καλλιτσάνση, Νίκη Κεραμέως, Ειρήνη Βενιάμη, Χριστίνα Τριποδιανάκη

Άννα Καμαρίδη, Ειρήνη Βενιάμη, Χριστίνα Τριποδιανάκη

Πρόσοψη νεοκλασσικού Περικλέους 24

Άποψη του χώρου

 

Όλες οι Ειδήσεις από την Κρήτη, την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο cretedoc.org

Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησέ μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς