Τελευταία Νέα

Eκδήλωση για τη γεωλογική, φυσική και πολιτισμική αξία του Παγκόσμιου Γεωπάρκου Ψηλορείτη

Με απόλυτη επιτυχία πραγματοποιήθηκε στο Γάζι η 2η εκδήλωση με στόχο την ενημέρωση των πολιτών σχετικά με την γεωλογική, φυσική και πολιτισμική αξία του Παγκόσμιου Γεωπάρκου Ψηλορείτη, σημαντικό τμήμα του οποίου αποτελεί και το Μαλεβίζι, που συνδιοργάνωσε ο Δήμος Μαλεβιζίου και το Ινστιτούτο Σπηλαιολογικών Ερευνών Ελλάδας (ΙΝΣΠΕΕ), με ομιλητές τον Καλούστ Παραγκαμιάν, Διευθυντή ΙΝΣΠΕΕ, και τον Δημήτρη Παττακό, Δ/ντης ΑΚΟΜΜ Ψηλορείτης.

Σήμερα Τετάρτη, στις 20:30, θα πραγματοποιηθεί στο αμφιθέατρο της Δημοτικής Πινακοθήκης Μαλεβιζίου «Μπότης Θαλασσινός» στην Τύλισο, η 3η εκδήλωση που ολοκληρώνει αυτόν τον κύκλο ενημέρωσης.

Στην εκδήλωση θα γίνει ομιλία και προβολή διαφανειών από τον Καλούστ Παραγκαμιάν, Διευθυντή ΙΝΣΠΕΕ, ενώ παράλληλα, το κοινό θα έχει τη δυνατότητα να δει από τις 18:00 και την κινητή έκθεση ερμηνείας περιβάλλοντος του Παγκόσμιου Γωπάρκου Ψηλορείτη και να πάρει το αντίστοιχο ενημερωτικό έντυπο υλικό.

Οι εκδηλώσεις συμπεριλαμβάνονται στις δράσεις που υλοποιεί το Ινστιτούτο Σπηλαιολογικών Ερευνών Ελλάδας στο πλαίσιο του έργου “Φυσικό πάρκο Ψηλορείτη: στοιχεία και όψεις της Ιδαίας και Ταλαίας Γης” για την περιβαλλοντική πληροφόρηση και ευαισθητοποίηση του κοινού για την αξία και σημασία του Παγκόσμιου Γεωπάρκου UNESCO Ψηλορείτη. Το έργο εντάσσεται στο Τοπικό Πρόγραμμα του Άξονα 4 του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης 2007-2013 “Εφαρμογή της προσέγγισης LEADER”.

Δείτε επίσης!

Ρέθυμνο – Εκδήλωση λόγου με ομιλητή τον καθηγητή Θεόδωρο Παπαγγελή

Την Τετάρτη, 11 Μαρτίου 2020 και ώρα 19:00, στο Φοιτητικό και Πολιτιστικό Κέντρο «Ξενία» του …

Άγιος Νικόλαος – Υπεύθυνη ενημέρωση για τον κοροναϊό – εκδήλωση οργανώνει ο Ιατρικός Σύλλογος Λασιθίου

«Ενημέρωση και επαγρύπνηση για το νέο κοροναϊό Covid-19» ετοιμάζει ο Ιατρικός Σύλλογος Λασιθίου, σε μια …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Font Resize