Τελευταία Νέα

Εκατοντάδες μηνύσεις για tweet μίσους βουλευτινάς του AfD

Στην Εισαγγελία της Κολωνίας κατατέθηκαν εκατοντάδες μηνύσεις κατά της γερμανίδας πολιτικού |Hauke-Christian Dittrich/dpa via AP

Αντιδράσεις έχουν προκαλέσει τα υποτιμητικά σχόλια της πολιτικού του ακροδεξιού AfD, Μπέατριξ φον Στορχ, για τους άνδρες μουσουλμανικής καταγωγής. Η Στορχ αντιμετωπίζει την κατηγορία της υποκίνησης μίσους, με το λογαριασμό της στο Twitter να «μπλοκάρεται» για 12 ώρες.

Στην Εισαγγελία της Κολωνίας κατατέθηκαν εκατοντάδες μηνύσεις κατά της γερμανίδας πολιτικού μεταξύ άλλων και από την αστυνομία της Κολωνίας, η οποία το βράδυ της Πρωτοχρονιάς δημοσίευσε πληροφορίες και στην αραβική γλώσσα.

Η Στορχ ρωτούσε μέσω tweet της την αστυνομία εάν με το μήνυμα στα αραβικά ήθελε να «καλοπιάσει» τις «βάρβαρες, μουσουλμανικές ορδές ανδρών βιαστών».

Ο επικεφαλής της AfD Αλεξάντερ Γκάουλαντ έκανε λόγο για «μεθόδους Στάζι» και υποστήριξε ότι το «μπλοκάρισμα» του λογαριασμού είναι συνέπεια του νόμου για τα κοινωνικά δίκτυα του ομοσπονδιακού υπουργού Δικαιοσύνης Χάικο Μαας (SPD), που ισχύει από τις αρχές του χρόνου. Ο Γκάουλαντ κάλεσε όλους τους χρήστες κοινωνικών δικτύων να συνεχίσουν να δημοσιεύουν «ξανά και ξανά» τα σχόλια που διεγράφησαν.

Ο γενικός εισαγγελέας της Κολωνίας δήλωσε ότι οι εισαγγελείς πρέπει τώρα να αποφασίσουν εάν το μήνυμα της Στορχ, ήταν «να υποκινεί τους ανθρώπους να διαπράττουν βία ενάντια σε ένα συγκεκριμένο τμήμα της κοινωνίας».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς