Τελευταία Νέα

Εκατοντάδες εκπαιδευτικοί σε πορεία στο πλευρό του Βαγγέλη Ανυφαντάκη – Κίνδυνος για λουκέτο στην πράξη στο σχολείο του βίαιου περιστατικού!

poreia diamartirias gia vaggeli anifantaki (1)

Μέρα με τη μέρα ξεδιπλώνονται ολοένα και περισσότερα στοιχεία για τα περιστατικά σχολικού εκφοβισμού προς πάσα κατεύθυνση.

Ο Βαγγέλης Ανυφαντάκης εύχεται η δική του άτυχη στιγμή να αποτελέσει την αρχή του τέλους των προβληματικών συμπεριφορών κάποιων νεαρών ατόμων, μέλη οικογενειών που ίσως και να επικροτούν τέτοιου είδους συμπεριφορές. Εκατοντάδες εκπαιδευτικοί σήμερα το μεσημέρι στο Ρέθυμνο πραγματοποίησαν πορεία διαμαρτυρίας για να συμπαρασταθούν στον συνάδελφό τους και να διατρανώσουν την αντίθεσή τους σε όσα υπόκεινται οι εκπαιδευτικοί από.. νταήδες.

Ο Βαγγέλης Ανυφαντάκης έχει ήδη ακολουθήσει τη νομική οδό, ενώ με την υποβολή της παραίτησής του, έχει ζητήσει ταυτόχρονα και την απόσπασή του σε άλλη σχολική μονάδα. Τόσο ο ίδιος, όσο και η Πρόεδρος της ΕΛΜΕ Ρεθύμνου, Δέσποινα Νικολάου, ανησυχούν για το μέλλον του Γυμνασίου Συβρίτου, καθώς ήδη μαθητές και εκπαιδευτικοί έχουν δηλώσει τον φόβο τους για την επιστροφή στις σχολικές αίθουσές του μετά το περιστατικό βίας, με αποτέλεσμα η σχολική μονάδα να απειλείται με λουκέτο.

Την από κοινού  δράση όλων των εμπλεκόμενων φορέων ζητούν οι εκπαιδευτικοί με φόντο την αδιαφορία ακόμη και για μια απλή συγγνώμη από την οικογένεια του άφαντου, φερόμενου ως δράστη. Οι εκπαιδευτικοί γνωρίζουν τι σημαίνει να υπηρετείς σε σχολείο της ενδοχώρας του Ρεθύμνου και ζητούν την ψυχολογική και όχι μόνο στήριξη γονέων και μαθητών για να συνεχίσουν το δύσκολο έργο τους. Ενδεικτικό είναι ότι γονείς από τους Αποστόλους Αμαρίου, κατά το παρελθόν είχαν ζητήσει οι μαθητές των οικογενειών που φαίνεται να επικροτούν συμπεριφορές βίας και απαξίωσης της εκπαίδευσης, όλων των μορφών, να τύχουν διασποράς σε κοντινά σχολεία για να μην οργανώνονται ως συμμορίες, ενώ και οι ίδιοι σκέπτονται να μετακινήσουν τα παιδιά τους σε άλλα σχολεία στο Αμάρι ή ακόμη και στο Ρέθυμνο.

Τη Δευτέρα 19 Οκτωβρίου, οι εκπαιδευτικοί έχουν προκηρύξει και νέες στάσεις εργασίας για την αντιμετώπιση των εκπαιδευτικών κενών, έπειτα από διαβούλευση στα Ανώγεια με τον Περιφερειακό Διευθυντή Εκπαίδευσης Κρήτης, Γιώργο Τερζάκη.

poreia diamartirias gia vaggeli anifantaki (2) poreia diamartirias gia vaggeli anifantaki (3) poreia diamartirias gia vaggeli anifantaki (4) poreia diamartirias gia vaggeli anifantaki (5) poreia diamartirias gia vaggeli anifantaki (6) poreia diamartirias gia vaggeli anifantaki (7) poreia diamartirias gia vaggeli anifantaki (8)

Βαγγέλης Ανυφαντάκης Παραιτηθείς Διευθυντής Γυμνασίου Συβρίτου - Θύμα Ξυλοδαρμού
Βαγγέλης Ανυφαντάκης Παραιτηθείς Διευθυντής Γυμνασίου Συβρίτου – Θύμα Ξυλοδαρμού
Δέσποινα Νικολάου Πρόεδρος ΕΛΜΕ Ρεθύμνου
Δέσποινα Νικολάου Πρόεδρος ΕΛΜΕ Ρεθύμνου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Font Resize