Τελευταία Νέα

Εγκαινιάστηκε ο δρόμος στον Κισσό Ρεθύμνου

Τα εγκαίνια του δρόμου στον Κισσό Ρεθύμνου που λύνει ανάγκες της ευρύτερης περιοχής του Αγ Βασιλείου και συμβάλλει σημαντικά στην οδική ασφάλεια, πραγματοποιήθηκαν την Δευτέρα του Αγίου Πνεύματος από τον Περιφερειάρχη Κρήτης Σταύρο Αρναουτάκη και την συμμετοχή της Αντιπεριφερειάρχη Ρεθύμνου Μαρίας Λιονή και του Δημάρχου Γιάννη Ταταράκη. Παρευρέθηκαν επίσης οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι Νίκος Κακογιαννάκης, Κώστας Δανδουλάκης, εκπροσώποι τοπικών φορέων και κατοίκοι της περιοχής.

Των εγκαινίων προηγήθηκε Αγιασμός που τέλεσε ο Μητροπολίτης Λάμπης, Συβρίτου και Σφακίων κ.κ. Ειρηναίος, ενώ νωρίτερα οι εκπρόσωποι των Αρχών και εκατοντάδες πολίτες εκκλησιάστηκαν στον παρακείμενο εορτάζων Ιστορικό Μοναστήρι του Αγ Πνεύματος.

Ο Μητροπολίτης κ.κ. Ειρηναίος, ο οποίος χοροστάτησε της θείας λειτουργίας, ο Δήμαρχος κ. Ταταράκης και ο Ηγούμενος της Μονής Αρχιμανδρίτης π. Βαρθολομαίος, ευχαρίστησαν στις προσφωνήσεις τους δημόσια τον Περιφερειάρχη Κρήτης για την παρουσία του αλλά και την έμπρακτη συμβολή του στην υλοποίηση του οδικού έργου, αλλά και άλλων έργων στην ευρύτερη περιοχή. Μάλιστα σε ένδειξη αναγνώρισης του έργου του από την Ιερά Μόνη δόθηκε Σταυρός του Μοναστηριού στον Περιφερειάρχη και τιμητική πλακέτα, όπως τιμητικές πλακέτες και ευχαριστίες για το νέο οδικό έργο δόθηκαν στην Αντιπεριφερειάρχη, στον Δήμαρχο, στον πρόεδρο της κοινότητας.

Ο Δήμαρχος, ευχαριστώντας τον Περιφερειάρχη και την Αντιπεριφερειάρχη, είπε ότι, το έργο που ολοκληρώθηκε, αφορούσε διάνοιξη ένα χιλιόμετρο και δυο χιλιόμετρα ασφαλτόστρωση και ότι ο συγκεκριμένος δρόμος Κισσού κάμπος -παράκαμψη Κισσού-Μοναστήρι Αγ. Πνεύματος λύνει ανάγκες των κατοίκων της ευρύτερης περιοχής, στο Μοναστήρι, και συμβάλλει στην οδική ασφάλεια. Ο Μητροπολίτης κκ Ειρηναίος αναφερόμενος παράλληλα στην Ιστορικότητα του Μοναστηριού το χαρακτήρισε κάστρο αγώνα για την Ελευθερία επί τουρκοκρατίας, αλλά και επίσης όπως, είπε, υπήρξε εξέχων διδασκαλείο, σχολαρχείο για την Κρήτη. Ο Μητροπολίτης, επίσης με τον Ηγούμενο της Μονής και τον Δήμαρχο ενημέρωσαν τον Περιφερειάρχη για την μακραίωνη προσφορά του Μοναστηριού και συζήτησαν τις ανάγκες συντήρησης και ανάδειξης των κτιρίων της Μονής και της Ιστορικότητας της.
Ο Περιφερειάρχης μετά το Μοναστήρι του Αγ Πνεύματος επισκέφτηκε με την Αντιπεριφερειάρχη τον Δήμαρχο, τους Περιφερειακούς συμβούλους το Σπήλι και συμμετείχαν σε εκδήλωση της Ενορίας, του Δήμου, του Αθλητικού συλλόγου. Ο Δήμαρχος Γ. Ταταράκης στον χαιρετισμό του, όπως και εκπρόσωποι του Αθλητισμού, ευχαρίστησαν θερμά τον Περιφερειάρχη για την στήριξη του στα έργα της περιοχής που αφορούν την ανάπτυξη, τον αθλητισμό, την ζωή στην ενδοχώρα. Μάλιστα αναγγέλθηκε ότι τον άλλο μήνα ολοκληρώνεται το έργο του φωτισμού του γηπέδου Σπηλίου  που γίνεται με την στήριξη του κ. Αρναουτάκη. «Πάντα η πόρτα του κ Αρναουτάκη είναι ανοιχτή σε όλους. Ποτέ δεν αρνήθηκε να βοηθήσει στα δίκαια αιτήματα του τόπου μας και τον ευχαριστούμε θερμά. Θα συνεχίσουμε την καλή συνεργασία, την σχέση εμπιστοσύνης και του ευχόμαστε να είναι για πολλά – πολλά ακόμα χρόνια Περιφερειάρχης, όχι τόσο για τον ίδιο, αλλά για την Κρήτη που τον έχει ανάγκη» τόνισε δημόσια στον χαιρετισμό του ο Δήμαρχος Γιάννης Ταταράκης. Από την πλευρά του ο Περιφερειάρχης ευχαρίστησε όλους για την συνεργασία λέγοντας ότι, τίποτα δεν μπορεί να κάνει κάποιος μόνος του, και ότι ενωμένοι είμαστε πιο δυνατοί να υλοποιήσουμε πολλά για την Κρήτη και τους ανθρώπους της.

Δείτε επίσης!

Γιάννης Ταταράκης – Κάθετα αντίθετος στην εγκατάσταση ανεμογεννητριών στις βουνοκορφές

Ο Δήμαρχος Αγίου Βασιλείου Γιάννης Ταταράκης συμμετείχε στις 11 Νοεμβρίου στην τηλεδιάσκεψη του Δικτύου Δημάρχων …

Ρέθυμνο – Συνάντηση Κώστα Δανδουλάκη με Μαρία Λιονή

Συνάντηση ενημέρωσης – συνεργασίας είχε σήμερα ο Περιφερειακός Σύμβουλος Κώστας Δανδουλάκης με την Αντιπεριφερειάρχη Ρεθύμνου …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Font Resize