Τρίτη , 29 Νοέμβριος 2022
Τελευταία Νέα

Κρήτη: Έφτιαξε λαγάνα … γίγας !

Μια λαγάνα-γίγας μήκους 4 μέτρα και 30 εκατοστά έφτιαξε ο αρτοποιός Χάρης Δημητρουλάκης στον “Κρητικό Φούρνο” στη Νέα Χώρα. Και φέτος ο κ. Δημητρουλάκης και οι συνεργάτες του έδωσαν τον καλύτερο ευατό τους φτιάχνοντας μια τεράστια λαγάνα την οποία και εκθέτουν στην είσοδο του φούρνου.

O αρτοποιός-δημιουργός της Λαγάνας κ. Χάρης Δημητρουλάκης μίλησε στα “Χ.Ν.” για την πρωτοτυπία του. “Όπως κάθε χρόνο κάναμε τη λαγάνα μας την μεγάλη αυτή τη φορά την μεγαλώσαμε επί 2. Το είχαμε υποσχεθεί από πέρυσι ότι θα κάνουμε μια προσπάθεια να την κάνουμε μεγαλύτερη για το καλό της ημέρας. Το μήκος είναι 4 μέτρα και 30 εκατοστά και το πλατος της 1 μέτρο και 35 εκατοστά. Για να ψηθεί χρειάσθηκαν δύο φούρνοι”.

Για τη λαγάνα χρειάσθηκαν 38 κιλά αλεύρι, 24 κιλά νερό, 3 κιλά σουσάμι. “Στα 18 χρόνια που είμαστε στη Νέα Χώρα πάντα φτιάχνουμε μια μεγάλη λαγάνα. Του χρόνου θα προσπαθήσουμε να κάνουμε μια ακόμα μεγαλύτερη” ανάφερε ο κ. Δημητρουλάκης.

Οι πελάτες του φούρνου περίμεναν την λαγάνα-γίγας, όχι όμως ότι φέτος θα έφτανε σχεδόν τα 4.5 μέτρα. “Είναι εντυπωσιακή πραγματικά και το καλό είναι ότι θα καταναλωθεί” μας είπε ο κ. Νίκος,ενώ ο Βασίλης τόνισε πως “είναι ένα έθιμο πολύ ωραίο πραγματικά. Αξίζουν συγχαρητήρια στα παιδιά που την έφτιαξαν”.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *