Τελευταία Νέα

Δυναμική πορεία μαθητών στην Αθήνα – Αντιδρούν στην εξίσωση πτυχίων ΑΕΙ – κολεγίων

Στα Προπύλαια από όπου ξεκίνησαν επέστρεψαν με δυναμική πορεία οι μαθητές, που νωρίτερα διαδήλωσαν στο Σύνταγμα μπροστά από τη Βουλή, ενάντια στην εξίσωση των πτυχίων των κολεγίων με αυτά των ΑΕΙ, που προωθεί η κυβέρνηση.

Λόγω της πορείας στην οποία συμμετείχαν εκατοντάδες μαθητές είχαν κλείσει οι κεντρικοί δρόμοι της Αθήνας.

Οι μαθητές, εκτός από το θέμα των πτυχίων, αντιδρούν επίσης στην εισαγωγή της τράπεζας θεμάτων και της ελάχιστης βάσης του 10 για την εισαγωγή στα Πανεπιστήμια ενώ ζητούν να καλυφθούν τα κενά και οι ελλείψεις στα σχολεία τους.

Η Συντονιστική Επιτροπή Μαθητών Αθήνας στο κάλεσμα της, τονίζει ότι ο νόμος για την εξίσωση των πτυχίων ΑΕΙ και κολεγίων, μετατρέπει τα πτυχία των Πανεπιστημίων σε «ένα ακόμα χαρτί, ένα ακόμα προσόν στην προσπάθεια και στο όνειρό μας να σπουδάσουμε αυτό που μας αρέσει και να δουλέψουμε πάνω σε αυτό στο μέλλον».

«Διεκδικούμε σχολείο που να μορφώνει και όχι ένα σχολείο ακριβό εξεταστικό κέντρο.

«Καλούμε τους συμμαθητές μας και από άλλα σχολεία της Αθήνας και του Πειραιά τώρα να οργανώσουμε τον αγώνα μας μέσα από τα μαθητικά μας συμβούλια και να φωνάξουμε όλοι μαζί :

ΤΩΡΑ να καλυφθούν όλα τα κενά σε καθηγητές σε όλα τα σχολεία μας! Υπάρχουν χιλιάδες άνεργοι καθηγητές και εμείς δεν έχουμε καθηγητές στο σχολείο ή έχουμε μεγάλους σε ηλικία καθηγητές που κάνουν τεράστια προσπάθεια να μας διδάξουν.

ΤΩΡΑ να λυθεί το θέμα με την θέρμανση και να καλυφθούν οι άλλες ελλείψεις σε όλα τα σχολεία μας. Είναι απαράδεκτο το 2020 να κάνουμε μάθημα με μπουφάν μέσα σε παγωμένες τάξεις!

Να γίνουν κανονικά και για όλους οι σχολικές εκδρομές! Πάει πολύ ενώ κινητοποιούμαστε για τόσο σοβαρά θέματα, να δεχόμαστε απειλές από διευθυντές ότι θα κοπούν οι σχολικές μας εκδρομές!», αναφέρεται στην ανακοίνωση της  Συντονιστικής Επιτροπής Μαθητών Αθήνας».

Λίγο πριν την ολοκλήρωση της πορείας, άγνωστοι προκάλεσαν φθορές σε τρεις στάσεις λεωφορείων.

Δείτε επίσης!

Σητεία – Κάλεσμα πολιτών σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας κατά του αιολικού πάρκου στη Σίτανο

Την Κυριακή 5 Ιουλίου 2020, στα πλαίσια ευρύτερης πανελλαδικής διαμαρτυρίας, οργανώνεται από διάφορες συλλογικότητες (ορειβατικοί …

Έξι Καρυάτιδες αναζήτησαν την αδελφή τους στο… Βρετανικό Μουσείο!

Συχνά η υπόθεση της επιστροφής των Γλυπτών του Παρθενώνα προκαλεί τα φώτα της διεθνούς δημοσιότητας. …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Font Resize