Τελευταία Νέα

Δυναμική η παρουσία του ιστορικού συλλόγου «Το Αρκάδι» στην 5η Έκθεση Ελληνικού Λαϊκού Πολιτισμού

Δυναμική παρουσία του ιστορικού συλλόγου Ρεθυμνίων Αττικής «ΤΟ ΑΡΚΑΔΙ»  και σημαντικές εμπειρίες αποκόμισε από τη συμμετοχή του  στην 5η Έκθεση Ελληνικού Λαϊκού Πολιτισμού στο ΣΕΦ ύστερα από αίτηση που υπέβαλε και ενεκρίθη από την  Περιφέρεια Κρήτης ..

Δεν είχαν περάσει παρά μόνον λίγες ημέρες από τις αρχαιρεσίες του συλλόγου (31-3-2019)  και  την ανάδειξη του νέου ΔΣ ((9-4-2019)και  ο εκ νέου εκλεγείς παμψηφεί πρόεδρος κος Γεώργιος  Βλατάκης ,δεν έχασε την ευκαιρία  ξεκινώντας  δουλειά για το καλό  του συλλόγου και του Ρεθύμνου .Συνεπώς είναι η πρώτη εκδήλωση για την επερχόμενη τετραετία 2019-2023.

Ο σύλλογος Ρεθυμνίων Αττικής για πρώτη φορά στα χρονικά του συμμετείχε σε μία τέτοια έκθεση , παρουσιάζοντας κυρίως το εκδοτικό του έργο ήτοι τα λευκώματα που κατά καιρούς έχει εκδώσει ,δίνοντας έμφαση στο φετινό του 2019 αφιερωμένο στον Ερωτόκριτο και την κρητική διάλεκτο.

Ο σύλλογος μας κατέλαβε το μεγαλύτερο κομμάτι του περιπτέρου της περιφέρειας Κρήτης εκθέτοντας μαζί με αυτόν και οι Ρεθύμνιες καλλιτέχνιδες  κα Ελένη Τζιφάκη – Μισιρλή χαράκτρια και η Αριστέα Βερνάδου με χειροποίητες κατασκευές καλλιτεχνημάτων, βγάζοντας ασπροπρόσωπη την περιφέρεια Κρήτης .

Επίσης ο σύλλογος μας δέχτηκε συγχαρητήρια όχι μονον γιατί εκπροσώπησε επάξια το Ρέθυμνο με τα παραδοσιακά του λευκώματα αλλά και για το ωραίο καλαίσθητο στήσιμο με πατανίες πάνω στις οποίες είχε εκθέσει τα λευκώματα κερδίζοντας τις εντυπώσεις του κοινού αλλά και άλλων περιοχών της Ελλάδος, διανέμοντας εμπλουτισμένο ιστορικό με τις δραστηριότητες του συλλόγου τα τελευταία  χρόνια..

Η έκθεση διήρκεσε από 12 εως 14 Απριλίου 2019 όπου το επισκέφτηκαν εκατοντάδες άνθρωποι που αγαπούν τον Ελληνικό πολιτισμό και την παράδοση, ενώ τα μέλη του ΔΣ εναλλασσόμενα, προσέφεραν χρήσιμες  πληροφορίες για το πλούσιο πολιτιστικό έργο του συλλόγου.

Με την έκθεση αυτή δόθηκε η ευκαιρία στο σύλλογος μας να δείξει ότι αφενός παράγει πολιτισμό και αφετέρου τόνισε στους επισκέπτες την σημασία του Ερωτόκριτου για το έτος 2019  αλλά και την σημασία του αγώνα που καταβάλει για την ένταξη της κρητικής διαλέκτου στο Πανεπιστήμιο Κρητης προς διάσωση της. Σημαντικό το βελούδινο άλμπουμ με αντίγραφα μεταξοτυπίας των έργων του ζωγράφου κου Γεωργίου Κόρδη σχετικά με τον Ερωτόκριτο όπου κέντρισε το ενδιαφέρον πολλών επισκεπτών , πετυχαίνοντας το σκοπό διάδοσης του αφιερώματος του έτους 2019 σε αυτόν.

Το περίπτερο μας επισκέφτηκαν εκατοντάδες επισκέπτες μεταξυ αυτών : η κα Δούρου περιφερειάρχης Αττικής , ο κος  Σγουρός ο οποίος έκανε και τα εγκαίνια μαζί με τον κο Βασίλη Λεβέντη το πρόεδρο του κόμματος κεντρώων ,η κα Μαίρη Λιονή  . αντιπεριφε-ρειάρχης Ρεθύμνου , σωματεία κρητικά όπως του συλλόγου Κρητών Αιγαλεω , φορείς και σύλλογοι  απ’ όλη την Ελλάδα.

Το ΔΣ του ιστορικού συλλόγου Ρεθυμνιων Αττικής « ΤΟ ΑΡΚΑΔΙ» ευχαριστεί ιδιαιτέρως την αντιπεριφερειάρχη κα Μαίρη Λιονή αλλά και τους υπαλλήλους της περιφέρειας για την στήριξη.

.

Δείτε επίσης!

Χανιά – Από φημισμένος σεφ της Κωνσταντινούπολης… άστεγος! – Επειδή είναι Κούρδος…

Ο Ερχάν ζει σε μια σκηνή σε μια γωνιά της πόλης. Δεν επαιτεί και δεν …

Παναθηναϊκός – Αποδοκιμασίες για Γιαννακόπουλο, Παπαπέτρου κατά την άφιξη στο ΣΕΦ

Η αποστολή του Παναθηναϊκού ΟΠΑΠ έφτασε στο ΣΕΦ στις 19:40 και μερίδα οπαδών του Ολυμπιακού …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Font Resize