Σητεία – Διθυραμβικά τα σχόλια για τις παραλίες του Ξεροκάμπου

Ως γνωστόν, η περιοχή του Ξεροκάμπου του Δήμου Σητείας είναι ένας πολύ όμορφος τόπος, που κάθε καλοκαίρι προσελκύει μεγάλο αριθμό επισκεπτών. Ένα ιδιαίτερο χαρακτηριστικό της περιοχής είναι οι υπέροχες παραλίες της, τις οποίες απολαμβάνουν ντόπιοι και επισκέπτες από την Ελλάδα, αλλά και το εξωτερικό.

Μάλιστα αναγνώστες διεθνών ΜΜΕ αναφέρονται με πολύ θερμά λόγια στις παραλίες της περιοχής. Χαρακτηριστική είναι η αναφορά στην βρετανική εφημερίδα «The Guardian» όπου στο πλαίσιο επιλογής των αγαπημένων ελληνικών παραλιών των αναγνωστών, η παραλία Μαδιζά Άμμος στον Ξερόκαμπο τυγχάνει διθυραμβικής κριτικής. «Ως μία εντυπωσιακή περίπτωση, σίγουρα ανάμεσα στις κορυφαίες παραλίες στον κόσμο»! αναφέρεται.

Πράγματι η συγκεκριμένη είναι μία πολύ όμορφη παραλία. Και δεν είναι η μοναδική. Ξεχωριστή είναι και αυτή του «Αργίλου», για την οποία επίσης έχουν γίνει ιδιαίτερες αναφορές από ΜΜΕ τα τελευταία χρόνια, όπως και πρόσφατα, ως «μία εντυπωσιακή ακρογιαλιά με χρυσαφένια αμμουδιά και βότσαλα, ένα φυσικό σπα όνειρο»…

Συνολικά ο οικισμός του Ξεροκάμπου της Τοπικής Κοινότητας Ζήρου είναι μία ξεχωριστή περιοχή του Δήμου Σητείας, αναπτυσσόμενη τουριστικά τα τελευταία χρόνια, η οποία κάθε καλοκαίρι προσελκύει ταξιδιώτες από πολλά σημεία του κόσμου.

«Είναι», δήλωσε η Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Ζήρου κ. Αλεξάνδρα Παπαθανασάκη, «ένας τόπος που πρέπει να προστατευθεί και που έχει ανάγκη υποδομών, όπως οδικών. Διότι υπάρχουν προβλήματα σε διάφορα σημεία (ακόμα και σε κάποια που οδηγούν στις θαυμάσιες παραλίες της περιοχής) που απαιτούνται παρεμβάσεις. Ο Ξερόκαμπος είναι ένα πολύ όμορφο μέρος. Είναι όμως και απομακρυσμένο. Παρά ταύτα αναπτύσσεται σταδιακά. Και αν θέλουμε αυτό να συνεχιστεί, θα πρέπει να γίνουν πράγματα σε πολλές κατευθύνσεις και δη σε ό,τι αφορά το οδικό δίκτυο, επαρχιακό, αγροτικό, παραθαλάσσιο, για να περιοριστούν το δυνατό ζητήματα επικινδυνότητας για ντόπιους και επισκέπτες.

Είναι γεγονός ότι πρόκειται για μία ιδιαίτερη περιοχή με πολλές, διαφορετικές και θαυμάσιες παραλίες με πεντακάθαρα, διάφανα νερά, τις οποίες πρέπει να σεβόμαστε όλοι. Εκτός από τις προαναφερόμενες υπάρχουν κι άλλες πανέμορφες παραλίες όπως Λυγιά, Κρινάκια, Κατσουνάκι, Βουρλιά, η οποία φέτος απέσπασε και Γαλάζια Σημαία. Και είναι θετικό το γεγονός ότι αναδεικνύονται και κατατάσσονται στις κορυφαίες παραλίες όχι μόνο της Ελλάδας, αλλά και διεθνώς, από επισκέπτες που έχουν επισκεφθεί τον τόπο και έχουν ιδία άποψη.

Θα πρέπει όμως επαναλαμβάνω, όλοι οι αρμόδιοι φορείς και υπηρεσίες να εστιάσουν με τη δέουσα προσοχή που απαιτείται σε αυτόν τον τόπο λύοντας και αντιμετωπίζοντας προβλήματα που υπάρχουν, ώστε αφ’ ενός να προστατευτεί και αφ’ ετέρου να εξακολουθήσει να αναπτύσσεται σωστά. Εμείς ως Τοπική Κοινότητα κάνουμε ό,τι μπορούμε στην κατεύθυνση αυτή, όμως χρειάζεται η ουσιαστική συνδρομή των καθ’ ύλην αρμόδιων φορέων της πολιτείας, της περιφερειακής, τοπικής αυτοδιοίκησης, των υπηρεσιών».

Όλες οι Ειδήσεις από την Κρήτη, την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο cretedoc.org

Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησέ μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.