Τελευταία Νέα

Διονύσης Σαββόπουλος για την πανδημία – «Είναι σαν τη φυλακή στη χούντα»

Με φυλακή στην οποία ο χώρος κίνησης μικραίνει και ο χρόνος μεγαλώνει, παρομοίασε την πανδημία ο αγαπημένος τραγουδοποιός, Διονύσης Σαββόπουλος.

Όπως είπε, το ίδιο είχε βιώσει και νέος στη χούντα όταν βρέθηκε κι εκείνος σε κελί.

«Αυτό το είχα ζήσει όταν ήμουν νέος και βρέθηκα κι εγώ σε κελί τότε λόγω χούντας. Όταν μικραίνει ο χώρος της κίνησης, μεγαλώνει πάρα πολύ ο χρόνος, δηλαδή δεν περνάει η ώρα. Κάτι πρέπει να κάνεις, να βγεις μια βόλτα, -όταν ήμασταν στη φυλακή στον αυλόγυρο έστω. Κόβεις δηλαδή το χρόνο σε μικρά – μικρά κομμάτια και ακολουθείς ένα πρόγραμμα κάθε μέρα. Αυτό είναι το μυστικό», είπε στον ΣΚΑΪ ο κ. Σαββόπουλος.

Καθώς γίνονται σταδιακά βήματα προς την ελευθερία ο τραγουδοποιός τόνισε ότι η ελευθερία είναι «κουστουμάκι» με την ευθύνη. «Αυτό δεν το ξεχνάμε. Όπως η ευθύνη από μόνη της είναι κάτι αφόρητο και βαρύ, έτσι και η ελευθερία σκέτη είναι ένας χαβαλές» σημείωσε.

Ο τραγουδοποιός δήλωσε ότι θα αφιέρωνε σε όλη αυτή την περιπέτεια του κορωνοϊού το τραγούδι του «Μη μιλάς άλλο γι’ αγάπη» και τραγούδησε ζωντανά στον «αέρα» το ρεφρέν.

Επίσης, απήγγειλε ορισμένα στιχάκια που «σκάρωσε» επί τόπου:

«Πάσχα και Χριστος Ανέστη,

είτε Απρίλη είτε Μάη,

Πάντα εγώ κι ο Στραβελάκης θα ανταμώνουμε στον ΣΚΑΪ

Κι ότι και να πούμε πάλι

μια είναι θα είναι η ευχή

Να αλλάξει η ζωή μας 

και να γίνει αληθινή».

Ο Διονύσης Σαββόπουλος μίλησε επίσης για το ξεχωριστό επετειακό podcast που ετοίμασε στο πλαίσιο δράσης της Επιτροπής «Ελλάδα 2021» με τίτλο «ΧΟΡΕΨΕΤΕ-ΧΟΡΕΨΕΤΕ».

Το podcast περιλαμβάνει τραγούδια του γλεντιού από το 1821 έως σήμερα, τα οποία παρουσιάζει με το μοναδικό του τρόπο ο αγαπημένος τραγουδοποιός, αναδεικνύοντας την εορταστική διάσταση της ημέρας, ακόμη και σε αυτή τη δύσκολη συγκυρία.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.