Τελευταία Νέα

Δημοτικοί σύμβουλοι της ΝΔ στο Ίλιον αρνήθηκαν να τιμήσουν τη μνήμη του Παύλου Φύσσα

Δημοτικοί σύμβουλοι της πλειοψηφούσας παράταξης της ΝΔ «Δημοτική Ισοπολιτεία», στο Δήμο Ιλίου Αττικής, αρνήθηκαν προ ημερών να τηρήσουν ένα λεπτό σιγής στη μνήμη του Παύλου Φύσσα, όταν έγινε η σχετική πρόταση για τη συμπλήρωση έξι ετών από τη μέρα που τον δολοφόνησε ο χρυσαυγίτης Ρουπακιάς. Οι υπόλοιποι δημοτικοί σύμβουλοι σηκώθηκαν όρθιοι για να τηρήσουν το ένα λεπτό σιγής, ενώ αυτοί της «Δημοτικής Ισοπολιτείας» παρέμειναν επιδεικτικά στις θέσεις τους, με έναν από αυτούς να δηλώνει «έχουμε να τιμήσουμε πολλούς περισσότερους ήρωες κύριοι συνάδελφοι και δεν το έχουμε κάνει».

Frangiskos Samsas / SOOC

Κατά τη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου στον δήμο Ιλίου την Πέμπτη 19 Σπτεμβρίου, μια μέρα αφού συμπληρώθηκαν έξι χρόνια από τη μέρα που ο χρυσαυγίτης Ρουπακιάς δολοφόνησε τον Παύλο Φύσσα, προτάθηκε να τηρηθεί ενός λεπτού σιγή προκειμένου να τηρηθεί η μνήμη του, με τους περισσότερους δημοτικούς συμβούλους να σηκώνονται όρθιοι.

Με επιδεικτικό τρόπο δημοτικοί σύμβουλοι «Δημοτικής Ισοπολιτείας» παρέμειναν στη θέση τους, αρνούμενοι να τιμήσουν τη μνήμη του Π. Φύσσα. Ένας από αυτούς αποδοκίμασε την κίνηση, λέγοντας πως «έχουμε να τιμήσουμε πολλούς περισσότερους ήρωες κύριοι συνάδελφοι και δεν το έχουμε κάνει».

Γιάννης Αγγελέτος
@aggeletos1
Δημοτικοί σύμβουλοι της παράταξης
της Νέας Δημοκρατίας στο Ίλιον
αρνήθηκαν να τηρήσουν ενός λεπτού σιγή
για τον Παύλο Φύσσα

Πληροφορίες και απόρρητο για τις Διαφημίσεις του Twitter
229 άτομα συζητούν σχετικά με αυτό
Η Λαϊκή Συσπείρωση Ιλίου, που πρόσκειται στο ΚΚΕ, καταδίκασε την αντίδραση τους, τονίζοντας ότι τέτοιες συμπεριφορές συμβάλλουν στη συνολικότερη προσπάθεια να “πέσει στα μαλακά” η ναζιστική-εγκληματική δράση της, τόσο ποινικά όσο και στη συνείδηση των εργαζομένων.

Αναλυτικά η ανακοίνωση τους:

«Απαράδεκτη και προσβλητική ήταν η στάση των εκλεγμένων δημοτικών συμβούλων με την παράταξη της Νέας Δημοκρατίας “Δημοτική Ισοπολιτεία”, κατά τη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου την Πέμπτη 19-09-2019. Συγκεκριμένα, όταν έγινε πρόταση για ενός λεπτού σιγή στη μνήμη του Παύλου Φύσσα, με αφορμή τη συμπλήρωση 6 χρόνων από τη δολοφονία του (18-09-2013), οι συγκεκριμένοι δημοτικοί σύμβουλοι, όχι μόνο δεν συμφώνησαν και παρέμειναν καθιστοί, αλλά προκαλούσαν λεκτικά, προσβάλλοντας τη μνήμη του δολοφονημένου από τους εγκληματίες-ναζιστές της Χρυσής Αυγής.

Με υπεκφυγές και αόριστες εκφράσεις, όπως “… έχουμε πολύ πιο σημαντικούς που πρέπει να τιμήσουμε…”, “… τον κλάψαμε το νεκρό, φτάνει…” κ.λπ., αρνήθηκαν να τιμήσουν τη μνήμη του θύματος του φασισμού και αντιφασίστα, Π. Φύσσα. Προβάλλοντας έτσι, την επικίνδυνη για το λαό αντίληψη, πως ό,τι δεν υποτάσσεται στη λογική της αύξησης των κερδών του κεφαλαίου, ό,τι μπορεί να προβληματίσει και να αφυπνίσει τους εργαζόμενους και ιδιαίτερα τους νέους, να σπείρει την αμφισβήτηση στο “μονόδρομό” τους, είναι αχρείαστο και ανεπίκαιρο!

Επίσης, τέτοιες συμπεριφορές, μαζί με την τεράστια καθυστέρηση της δίκης της Χρυσής Αυγής και τις ευνοϊκές, για τους υπόδικους χρυσαυγίτες, ρυθμίσεις του νέου Ποινικού Κώδικα της προηγούμενης κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ, συμβάλλουν στη συνολικότερη προσπάθεια να “πέσει στα μαλακά” η ναζιστική-εγκληματική δράση της, τόσο ποινικά όσο και στη συνείδηση των εργαζομένων.

Είναι γνωστό, πως λαός χωρίς μνήμη δεν μπορεί να παλέψει για ένα καλύτερο μέλλον. Και από αυτή τη σκοπιά, καλούμε το λαό του Ιλίου, να καταδικάσει τη στάση της “Δημοτικής Ισοπολιτείας” του κ. Κακούρη και να βγάλει τα συμπεράσματά του. Με τους αγώνες του, να απομονώσει το φασισμό και να εμποδίσει όσους επιχειρούν το ξαναγράψιμο της Ιστορίας, κομμένης και ραμμένης στις ανάγκες του κεφαλαίου».

Δείτε επίσης!

Ρέθυμνο – Εκδήλωση τιμής και χρέους από το ΚΚΕ, την ΚΝΕ και την ΠΕΑΕΑ-ΔΣΕ

Πραγματοποιήθηκε συμβολική εκδήλωση στο μνημείο της Εθνικής Αντίστασης στο Ρέθυμνο (Σοχώρα) το Σάββατο 9-5-2020 για …

Φόρος τιμής στα θύματα της Marfin και η αποκάλυψη της τιμητικής πλακέτας

Δέκα χρόνια συμπληρώθηκαν από την τραγωδία στη Marfin, όπου έχασαν τη ζωή τους η εγκυμονούσα …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Font Resize