Τελευταία Νέα

Δήμος Αγίου Βασιλείου – Προσπάθειες για την παραλιακή σύνδεση “Αγία Γαλήνη – Κόκκινος Πύργος”

Τον Περιφερειάρχη Κρήτης Σταύρο Αρναουτάκη επισκέφθηκε ο Δήμαρχος Αγίου Βασιλείου Γιάννης Ταταράκης συνοδευόμενος από τον Εντεταλμένο Δημοτικό Σύμβουλο για θέματα Πολιτισμού  Γιάννη Χαραλαμπάκη.

Σκοπός της επίσκεψης του Δημάρχου ήταν η συνεργασία με τον Περιφερειάρχη και τον Δήμαρχο Φαιστού Γρηγόρη Νικολιδάκη, παρουσία και του Αντιδημάρχου Γιάννη Φασομυτάκη, για την παραλιακή σύνδεση των όμορων Δήμων και συγκεκριμένα του τμήματος Αγία Γαλήνη- Κόκκινος Πύργος. 

Ο κ Ταταράκης αναφέρθηκε στην εξέλιξη των έργων κατασκευής πεζόδρομου ποδηλατόδρομου  μήκους 800μ στα όρια του Δήμου Αγίου Βασιλείου το οποίο ολοκληρώνεται το επόμενο διάστημα και την προοπτική επέκτασης του έργου στην περιοχή του Δήμου Φαιστού με σκοπό την αξιοποίηση και ανάδειξη του παραλιακού μετώπου με το σπάνιο φυσικό κάλος. Επίσης ο Δήμαρχος αναφέρθηκε αναλυτικά στα προσδοκώμενα οφέλη και την αναπτυξιακή ώθηση που θα δώσει στην ευρύτερη περιοχή μια παραλιακή σύνδεση των δυο ραγδαία αναπτυσσόμενων περιοχών. 

Ο κ Αρναουτάκης ανταποκρίθηκε θετικά στο αίτημα των δύο Δήμων και αντιλαμβανόμενος την αναγκαιότητα του έργου και ανέφερε ότι η Περιφέρεια θα συμβάλει στην χάραξη της επέκτασης του πεζόδρομου- ποδηλατόδρομου ώστε να αναζητηθεί στην συνέχεια το χρηματοδοτικό εργαλείο για ολοκληρωθεί το έργο που ξεκίνησε ο Δήμος Αγίου Βασιλείου.

Ο Δήμαρχος Γιάννης Ταταράκης ευχαρίστησε θερμά τον Περιφερειάρχη και τον Δήμαρχο Φαιστού για την ουσιαστική συζήτηση ώστε να μπει σε τροχιά υλοποίησης ένα έργο το οποίο είναι διαχρονικό αίτημα της τοπικής κοινωνίας όχι μόνο της Αγίας Γαλήνης αλλά και της ευρύτερης περιοχής. 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς