Δίκη Γιακουμάκη – «Ο Βαγγέλης θα νιώθει καλύτερα εκεί που είναι» – Ένοχοι οι 8 από τους 9

Ανακοινώθηκαν οι ποινές των κατηγορουμένων στην δίκη για τον θάνατο του Βαγγέλη Γιακουμάκη

Ολοκληρώθηκε λίγο πριν τις 12.00 το μεσημέρι η δίκη για τον θάνατο του Βαγγέλη Γιακουμάκη, που συγκλόνισε το πανελλήνιο.

Το δικαστήριο ανακοίνωσε τις ποινές που επιβλήθηκαν στους 8 από τους 9 κατηγορούμενους για την πολύκροτη υπόθεση.

Ποινή φυλάκισης 36 μηνών με αναστολή μέχρι την έφεση επέβαλε το Μονομελές Πλημμελειοδικείο Ιωαννίνων στους 5 από τους 8 κατηγορούμενους, ενώ στους 3 επιβλήθηκε ποινή 150 ωρών κοινωφελούς εργασίας στο Ηράκλειο, καθώς κατά τον χρόνο τέλεσης της πράξης ήταν ανήλικοι.

Η ποινή των 36 μηνών μετετράπη προς 5 ευρώ την ημέρα. Οι δικηγόροι των κατηγορούμενων εξέφρασαν σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ την απόλυτη βεβαιότητα για την αθώωση των πελατών σε δεύτερο βαθμό.

Ο εισαγγελέας είχε ζητήσει λίγο νωρίτερα να μην έχουν οι ποινές ανασταλτικό χαρακτήρα. Σε αυτό το σημείο διακόπηκε η συνεδρίαση για πέντε λεπτά και αμέσως μετά, οι δικαστές ανακοίνωσαν τις ποινές. Να σημειωθεί ότι αθωώθηκε ένας από τους συνολικά 9 κατηγορούμενους, σύμφωνα και με newsit.

«Ο Βαγγέλης θα νιώθει καλύτερα εκεί που είναι»

Ο Δημήτρης Μπούκας, ο δικηγόρος της οικογένειας Β. Γιακουμακη ανέφερε μεταξύ άλλων: «Οι ποινές είναι το ανώτατο όριο. Η οικογένεια νιώθει ότι ο Βαγγέλης θα είναι καλύτερα εκεί που είναι και είναι απόλυτα ικανοποιημένη από την απόφαση του δικαστηρίου. Ο γιος τους θα νιώθει καλύτερα, από το τελικό αποτέλεσμα.

Για την οικογένεια, το βλέπετε, το νιώθετε, ο Βαγγέλης δεν γυρίζει πίσω και τα τραύματα θα παραμείνουν ως έχουν.

Είδατε πως έφυγαν από την αίθουσα με σημάδια κατάρρευσης. Ικανοποίησή ότι παύει να έχει το πρόβλημα δεν μπορεί να το πει κανείς αυτό. Δεν το πανηγυρίζουν και δεν μπορούν να το κάνουν.

Είναι άνθρωποι του μέτρου και δεν εκφράστηκαν ποτέ κατά των κατηγορουμένων.

Οι ίδιοι έχουν την άποψη τους,  συμφωνούν με το αποτέλεσμα της δίκης και έχουν εμπιστοσύνη στην ελληνική δικαιοσύνη.

Ο κ. εισαγγελέας ήταν άρτιος και κατέχει την επιστήμη όπως επίσης και η δικαστής έδρας., Το μήνυμα εστάλη προς πολλές κατευθύνσεις, ότι οι πράξεις βίας δεν μένουν ατιμώρητες».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς