Τελευταία Νέα

Διαρροή Ουκρανών – Αυτή είναι η ”Ημέρα Νίκης” που θα τελειώσει ο πόλεμος!

Ενώ η εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία, η οποία ξεκίνησε στις 24 Φεβρουαρίου, συνεχίζεται, ήρθε μια δήλωση ”βόμβα” για το πότε θα τελειώσει ο πόλεμος. 

Συγκεκριμένα, αναφέρουν οι Ουκρανοί πως η 9 Μαΐου, η οποία είναι συμβολική ημέρα για τους Ρώσους, ”Ημέρα Νίκης”,  γνωστή ως η ημερομηνία που η Σοβιετική Ένωση κέρδισε τη Ναζιστική Γερμανία στον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο. Η Σοβιετική κυβέρνηση ανακοίνωσε τη νίκη στα ξημερώματα της 9ης Μαΐου, μετά τη τελετή υπογραφής στο Βερολίνο. Είναι η ημέρα που ακούγεται πως θα τελειώσει και ο ουκρανικός πόλεμος, σύμφωνα με την ιστοσελίδα timeturk.com.

Ανακοίνωση στα social media! Αυτή είναι η ημερομηνία που θα τελειώσει ο πόλεμος!

Σε δήλωση που έγινε στον λογαριασμό του Γενικού Επιτελείου στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, αναφέρθηκε ότι το προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων της Ρωσικής Ομοσπονδίας ενημερώθηκε ότι διαδόθηκε η ιδέα του τερματισμού του πολέμου έως τις 9 Μαΐου 2022.

Στη δήλωση, σημειώθηκε ότι η στρατιωτική και πολιτική διοίκηση της Ρωσικής Ομοσπονδίας δεν εγκατέλειψε τη συνέχιση του πολέμου κατά της Ουκρανίας, παρά τις σοβαρές απώλειες και το αποθαρρυμένο στρατιωτικό επιτελείο.

Κατέσχεσαν τα αγροτικά μηχανήματα!

Επισημαίνεται ότι η Ρωσία, παραβιάζοντας σε μεγάλο βαθμό τους κανόνες του πολέμου και αγνοώντας τις απαιτήσεις του διεθνούς δικαίου, συνεχίζει να καταστρέφει τις υποδομές πόλεων και χωριών στην Ουκρανία. Επίσης αναφέρουν πως, σε ορισμένους οικισμούς της περιοχής Chernihiv της Ουκρανίας, οι Ρώσοι κατέσχεσαν τα γεωργικά μηχανήματα των χωρικών για να εκκενώσουν τα κατεστραμμένα οχήματά τους.

Είχαμε γράψει στο ΠΕΝΤΑΠΟΣΤΑΓΜΑ σε άρθρο μας, πως ο σύμβουλος του Ζελένσκι έκανε μια πρόβλεψη για την ημερομηνία λήξης της σύγκρουσής τους με τη Ρωσία. Ο Oleksiy Arestovic, σύμβουλος του Ουκρανού προέδρου Βολοντίμιρ Ζελένσκι, μοιράστηκε την άποψή του για το πότε θα μπορούσε να τελειώσει ο πόλεμος.

Τι πιστεύουν οι ειδικοί για ένα πιθανό τέλος της σύγκρουσης;

Η Δρ Domitilla Sagramoso είναι ειδικός στη ρωσική εξωτερική πολιτική και πολιτική ασφάλειας στο Kings College του Λονδίνου και είπε στο Sky News, ότι είναι «πρώιμα» για οποιαδήποτε σημαντική ανακάλυψη.

Πρόσθεσε ότι το σημείο του “πληγωμένου αδιεξόδου”, δεν έχει ακόμη επιτευχθεί – καθιστώντας μια ειρηνευτική συμφωνία λιγότερο πιθανή αυτή τη στιγμή.

Η Δρ Sagramoso είπε: “Οι Ουκρανοί θα συνεχίσουν να πολεμούν. Η Ρωσία, με τη σειρά της, έχει δείξει την προθυμία να εξακολουθήσει να χρησιμοποιεί τεράστια δύναμη.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς